След повдигнатото обвинение срещу Доналд Тръмп настана неочаквана тишина. Това

...
След повдигнатото обвинение срещу Доналд Тръмп настана неочаквана тишина. Това
Коментари Харесай

Обвинението срещу Доналд Тръмп е удар по самочувствието на Америка

След повдигнатото обвиняване против Доналд Тръмп настана непредвидена тишина. Това не е просто слаб миг за Доналд Тръмп и Републиканската партия. Това е неприятен миг и за Америка - за първи път сегашен или някогашен президент е упрекнат в закононарушение.

Вярно е, че един от някогашните президенти е бил задържан за превишена скорост в каретата си през 1872 година, само че той е избегнал обвиняването - а Улисес С. Грант неотдавна е повел силите на Съюза към победа в Гражданската война, тъй че може би е получил пропуск.

В някои връзки това, че някогашен държавен глава е упрекнат в закононарушение и евентуално даже влиза в пандиза, не е вест. Това се е случвало на всички места по света през вековете: стотици президенти, министър-председатели и военни водачи, които са били изхвърляни от дворците напряко в пандизите.

Breaking News: A grand jury in New York has voted to indict Donald Trump over his role in a hush money payment to a porn star, according to four people with knowledge of the matter.
— The New York Times (@nytimes)
Но Америка се счита за изключителна, а Вашингтон - за града на хълма, който е честен и либерален фар за света.

Така че присъединението към този необикновен клуб не е проблем единствено за Доналд Тръмп. Това е още един удар по увереността и самочувствието на Америка. А тези други удари са съществени, написа BBC.

На 6 януари 2021 година към този момент станахме очевидци на принудително нахлуване против самото седалище на демокрацията, при което парламентаристите бягаха, с цел да спасят живота си, а тълпата гладко вилня в Капитолия в продължение на часове.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР