След потопа в Задар водата в града не става за

...
След потопа в Задар водата в града не става за
Коментари Харесай

Като след урагана Ирма: Обявиха извънредно положение в Хърватия след потопа

" След потопа в Задар водата в града не става за пиянство, а бурята е нанесла в цяла Истрия вреди като урагана " Ирма " във Флорида ", написа белградският Telegraf, представен от Фокус. Лошото време и проливните дъждове провокираха същински безпорядък в елементи от Хърватия, което наложи управляващите да разгласят изключително състояние.

Пожарникари, специфични единици и служители на реда са изпратени на терен, с цел да оказват помощ за превъзмогване на последствията от наводненията. На помощ се е притекла и хърватската армия. В избавителните и отводнителните действия в града са ангажирани 201 пожарникари, 50 военнослужещи с 201 помпи.

Припомняме, че мощни стихии обгърнаха част от Балканския полуостров в понеделник, предизвиквайки безпорядък в Хърватия, Сърбия и Босна и Херцеговина.

В следобедните часове на понеделник в Хърватия бе публикуван сигнален червен код за заплаха от наводнения, откакто Адриатическото крайбрежие бе залято от проливни дъждове. Под вода се оказаха Задар, остров Хвар и елементи от Адриатическата автомагистрала.
Най-засегнат от мощните дъждове бе град Задар, където паднаха дъждове, два пъти по-високи от междинната норма за септември.





Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР