След поставеното от „Продължаваме Промяната” условие да бъде прието антикорупционното

...
След поставеното от „Продължаваме Промяната” условие да бъде прието антикорупционното
Коментари Харесай

Законът за КПКОНПИ влезе спешно още днес в правната комисия в парламента

След поставеното от „ Продължаваме Промяната” изискване да бъде признато антикорупционното законодателство, законът за КПКОНПИ влезе още през днешния ден в комисия в Народното събрание. Тя събра кворум след шест провалени съвещания до момента, съобщи Нова ТВ.

Два часа след старта на съвещанието, депутатите към момента не успяваха да стигнат до точката за Антикорупционната комисия. Причината – разногласия, зародили по отношение на дневния ред. От ГЕРБ желаеха да вкарат за гласоподаване промени в Изборния кодекс, свързани с връщането на хартиените бюлетини.

„ При всички положения поддръжката ни е обвързвана с това, че има още доста работа по този законопроект. Действително за противодействието сме, само че самите текстове се нуждаят от много работа. Поемаме уговорката да действаме доста интензивно в тази посока, с цел да се получи най-после непокътнат закон”, сподели Андрей Михайлов „ Има подобен народ”.

На въпрос дали партията поддържа Рашков да е отпред на КПКОНПИ, той отговори: „ Подкрепяме разпоредбите за избор на ръководител на КПКОНПИ и фактически кандидатурата на Рашков е на масата на разискване и следва да се приказва по тази тема”.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР