След посещението си при президента Румен Радев на "Дондуков" 2

...
След посещението си при президента Румен Радев на "Дондуков" 2
Коментари Харесай

Папата на среща с патриарх Неофит и Светия синод

След визитата си при президента Румен Радев на "Дондуков " 2 негово светейшество папа Франциск дойде за срещата в Синодалната палата с българския патриарх Неофит и със Светия синод на Българската православна черква. На входа на Синодалната палата главата на римокатолическата черква беше посрещнат от Западно и Средноевропейския митрополит Антоний.

След срещата с патриарха, Светият отец ще посети патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски ", където ще насочи молитва пред иконостаса на Светите братя Кирил и Методий.

Още два часа преди неделната молитва "Царице небесна " на площад "Св. Александър Невски " са се събрали голям брой хора, огромна част от тях с дребни знаменца - с българския трикольор, знамето на Ватикана, с логото на апостолическото пътешестване на Светия отец, съдържащо мотото "Мир на Земята ".

Издигнати са разнообразни лозунги, приветстващи папа Франциск, пеят се и религиозни песни. Сред събиращите се на площада са духовници от разнообразни изповедания, католически монаси и монахини.

Организацията минава при доста строги ограничения за сигурност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР