След поройния дъжд вчера привечер улиците в Берковица се превърнаха

...
След поройния дъжд вчера привечер улиците в Берковица се превърнаха
Коментари Харесай

След бедствието в Берковица: Започва разчистването на щетите от наводнението

След поройния дъжд през вчерашния ден по здрач улиците в Берковица се трансфораха в реки, а водата повлече след себе си доста коли и наводни десетки къщи. Нанесени са съществени вреди по инфраструктурата. Това е второто злополучие в границите на 10 дни. Правителството разгласи, че подхваща незабавни ограничения за преодоляване на обстановката.

Улица в квартал " Стара планина " в Берковица към този момент не наподобява на такава. Има провали по огромна част от инфраструктурата. Над 100 са сигналите, които са постъпили в общината. Военнослужещи ще окажат подпомагане на пострадалите по разчистването на вредите. До към среднощ е траяло отводняването. Около 70 л/кв. метра дъжд е паднал над града.

" Голям дъжд, внезапно пристигна огромна приливна вълна. Започнаха да се носят кофите за отпадък и след това подред започнаха да се носят и колите. Още нощес успяхме да приберем колите, които ги понесе вълната. Има и някои, които към момента не са прибрани. Наводнени изби, тиня и започваме с разчистването. Най-важното е, че сме живи и здрави ", описа Иван Иванов, гражданин на Берковица.

Вижте повече в директното включване на Мирослава Георгиева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР