След поредното сексуално посегателство над дете от Държавната агенция за

...
След поредното сексуално посегателство над дете от Държавната агенция за
Коментари Харесай

ДАЗД иска социалните да пратят психолози на пострадалото дете от Сотиря

След следващото полово посягане над дете от Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД) излязоха със мнение, че осъждат сходни закононарушения. Сексуалната употреба и всички форми на полова корист с деца са разрушителни за здравето, психическото и общественото развиване на децата, се споделя в изказването.
За съответния случай - корист с дете в село Сотиря, от ДАЗД са сезирали обществените да окажат психическа поддръжка на потърпевшото дете и неговото семейство и да подхващат ограничения за протекция.
Изтъквайки активността си от организацията изреждат какъв брой документа са изписали и загатват, че проучват феномена " принуждение " за предварителна защита.
" По самодейност на ДАЗД са създадени: Национална стратегия за предварителна защита на насилието и злоупотребата с деца 2017-2020 г.; План за деяние към Национална стратегия за предварителна защита на насилието и злоупотребата с деца; Координационен механизъм за взаимоотношение при работа в случаи на деца, жертва на принуждение или в риск от принуждение, както и за взаимоотношение при спешна намеса ", написа в писмото.
Целта на тези документи е да се разработят нови и да се разпространяват към този момент съществуващите механизми на навреме сигнализиране на проблеми, с цел да не се стига до акт на принуждение и с оглед гарантиране на налични начини за помощ и поддръжка. Съществуват Практически насоки за дейностите, които учители и възпитаници би трябвало да подхващат при положение на случай, на принуждение и в други сериозни обстановки, и протокол за докладване и следваща реакция.
Според член 7 от Закона за протекция на детето при случаи на принуждение над дете би трябвало да се окаже наложително подпомагане.
При всеки случай на корист с дете следва да сме по-сензитивни, да се реагира неотложно, като бъдат уведомявани органите за протекция на детето - Министерство на вътрешните работи, Дирекция " Социално подкрепяне " или Държавната организация за протекция на детето.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР