След поредния трагичен инцидент и след поредната среща с близки

...
След поредния трагичен инцидент и след поредната среща с близки
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Убийството на пътя, след алкохол или наркотици, трябва да се гледа като умишлено

След следващия драматичен случай и след следващата среща с близки на починали деца, аз съм още по-убеден в това, че убийството на пътя, породено след приложимост на алкохол или опиати, би трябвало да бъде квалифицирано като съзнателно ликвидиране.

 

Това съобщи вътрешният министър Калин Стоянов, след изключителната среща по проблемите на пътната сигурност, проведена в Министерския съвет, заяви Новини.бг.

 

В нея взеха присъединяване представители на прокуратурата, Националното съдружие на общините в Република България, народни представители, Столичната община и родители на починали в произшествия.

 

Няма по какъв начин човек, който се е качил зад кормилото с повече от два промила алкохол в кръвта, кара с превишена скорост, убива човек на пешеходна пътека, това не може да бъде квалифицирано като нищо друго, с изключение на като съзнателно ликвидиране, акцентира министърът.

 

Той насочи зов и сподели изрично, че мярката за отнемането на автомобил работи и всеки, който си разреши и бива хванат, че ръководи автомобил след приложимост на алкохол или опиати, той ще остане без своя автомобил. По думите му към този момент има неоправдателни присъди и отнети коли.

 

Битката, която водим с войната по пътищата, би трябвало да бъде борба на всички, на цялото общество. Не би трябвало да оставаме безпристрастни, посочи Калин Стоянов.

 

Това държавно управление направи най-вече за всички нас. Направи бързи и незабавни промени, сподели Иван Спасов - представител на почернените родители и благодари на министъра на вътрешните работи, на премиера, на всички министри и депутати.

 

Тези деца от гробовете на може да ги извадим и да ги върнем, нашата цел е да спасим други човешки животи, сподели Иван Спасов. Единствено това държавно управление направи нещо в неща употребява, сподели той.

 

Нашите деца ги няма. Филип остана вечно на 14 година Изключително сме признателни на Калин Стоян тъй като той направи 3 срещи с нас и ни оказа помощ доста. Нашите деца ги няма, дано вашите останат живи, сподели майка на убито на пътя дете. Тя се надява това, че са разискали къде са пробойните да свърши работа и да няма повече почернени родители.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР