След поредния провал в опита на Народното събрание да избере

...
След поредния провал в опита на Народното събрание да избере
Коментари Харесай

Петков зове ГЕРБ да направят втората стъпка към компромиса

След следващия неуспех в опита на Народното събрание да избере собствен ръководител, водачът на втората по величина политическа мощ " Продължаваме промяната " Кирил Петков прикани ГЕРБ, които към този момент отдръпнаха кандидатурата на Росен Желязков, да създадат и втори компромис.

" ГЕРБ направи първата стъпка да отдръпват своя претендент. Сега би трябвало да създадат втората стъпка - да гласоподават за претендент, който има късмет да вземе болшинство. Ако всички партии следват тези два похвата... Аз по тази причина и през вчерашния ден приканих - някой да си избере претендент от друга партия, който е заслужен ", сподели експремиерът.
 Трети първи ден на 48-о Народно заседание и отмора в тупик
Трети първи ден на 48-о Народно заседание и отмора в тупик

Депутатите още веднъж не избраха ръководител

Петков показа и усещанията си в социологически проект - във вчерашния ден видял, че на хората им омръзнало да гледат кой каква партийна кандидатура ще брани .

" Толкова проблеми имаме да решаваме, че и аз се усещам безумно да оставаме в тази полемика. Нека се следват двата пътя - първият е да се отдръпна кандидатурата, вторият - да се намерения кой е заслужен ", акцентира той.

Но какъв да е този по този начин издирван компромисен претендент Кирил Петков не посочи. " И в " Демократична България " има доста почтени хора, ние подкрепихме Вигенин, тъй че - има хора в този парламент. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР