След поредния пороен дъжд, Карлово отново се наводни. Дерето на

...
След поредния пороен дъжд, Карлово отново се наводни. Дерето на
Коментари Харесай

След поредния пороен дъжд, Карлово отново се наводни

След следващия проливен дъжд, Карлово още веднъж се наводни. Дерето на Меде дол още веднъж е преляло и носи отпадъци и тиня. Пострадали хора няма, само че постройките в съседство са наводнени.

Тежка техника още веднъж е почнала да прокопава дерето и да го почиства от огромното количество отпадъци, изхвърлени там. Именно това е една от главните аргументи за затлачването на улиците и шахтите. От локалната администрация стартират да глобяват жителите на прилежащата ромска махала, които замърсяват дерето.

С най-големи вреди от новия проливен дъжд още веднъж е гимназията по жп превоз. От образователното заведение чакат помощ от отрасловото министерство да възстановят вредите по постройката до началото на образователната година.

През 2014, 2016 и 2017 години Община Карлово кандидатства в Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерски съвет – за действия, недопускащи затлачване на дере „ Меден дол “ и обезпечаване на висока пропускателна дарба. До момента от комисията не са отпуснати никакви средства.

Дерето е изцяло почиствано през 2019 и 2021 година.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР