След поредицата от случаи, при които на новоремонтирани булеварди в

...
След поредицата от случаи, при които на новоремонтирани булеварди в
Коментари Харесай

Фандъкова предлага допълнителна застраховка да пресича ремонт на ремонта

След поредицата от случаи, при които на новоремонтирани булеварди в столицата се постанова да се прави следващ ремонт, Столична община е подготвена със законови промени и залага очаквания те да пресекат тази процедура. Идеята на Йорданка Фандъкова и на основния проектант Здравко Здравков е въвеждане на спомагателна наложителна застраховка, която да се подписва сред обществения възложител и всички останали участници в строителството и да покрива отговорността от несъблюдение на подписания контракт за съответен обект.

В момента сключването на застраховки за съответния обект не е наложително. Участниците в строителния развой са длъжни да застраховат професионалната си отговорност годишно, като оптималният предел за проектанти при обекти първа категория е 300 000 лева, а за строители - 600 000 лева

" Като външен архитект на даден обект застрахователната ми награда е 1 промил от 300 000 лева или 300 лева Каква отговорност мога да нося за тази сума, като мога да свърша бели за 15 млн. лева ", сподели Здравков, с цел да стимулира въвеждането на спомагателната наложителна застраховка.

Какво се предлага?

Въвеждането на солидарна отговорност, която да се носи от всички участници в строителството - строител, архитект, съветник, физическо лице, упражняващо механически контрол и други се предлага да бъде написано в Закона за устройство на територията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР