След поредицата от шеги за агента на ГРУ Олаф Шолц“,

...
След поредицата от шеги за агента на ГРУ Олаф Шолц“,
Коментари Харесай

Изпращането на танкове на Украйна ще стане основен провал на Шолц

След поредицата от смешки за „ сътрудника на ГРУ Олаф Шолц “, закани от Полша и яростни пазарлъци със Съединени американски щати, немският канцлер се съгласи да достави на Украйна танкове “Леопард ” в трансформация 2A6. Обстоятелствата на тези увещания не споделят нищо ново за борбата сред Русия и Запада. Но доста неща са персонално за Шолц.

В продължение на два дни Олаф Шолц беше подложен на напън - и те в действителност го оказаха. Германия за трети път в историята си, обратно на предизвестията на Ото декор Бисмарк, ще изпрати свои танкове в Украйна, с цел да се изправи против Русия. Трябва да знаем, плюс или минус със същия резултат.

Не е известно сигурно за какво Берлин не е дал единодушието си за доставка на тежки верижни танкове за ВСУ непосредствено на срещата на съдружниците на Украйна във военната база “Рамщайн ” и на какво се дължи оставката на немския министър на защитата на навечерието на тази среща.

Може би Шолц се е колебал поради пацифисткото крило в неговата партия, ГСДП, най-старата партия в Германия и подкрепяща съдействието с Москва даже по време на Първата студена война и Берлинската стена. Може би самият Шолц е бил откровено угрижен от мисълта, че за трети път немските танкове се изпращат против Русия.

Както и да е, канцлерът се хвана за последната сламка - той изиска Съединените щати също да доставят танкове на Украйна (и по този метод да споделят отговорността за ескалацията), знаейки доста добре, че Пентагонът е изрично срещу концепцията за доставка на “Ейбрамс ” по механически и търговски аргументи. Те са сложни за ръководство, скъпи за употреба, изискват непрекъсната профилактика от тесни експерти и като цяло - надали ще оказват помощ на ВСУ, а по-скоро ще ги натоварят. Германските " Леопарди " в актуалните си модификации са лишени от тези дефекти.

Пентагонът, типично, отново е срещу, само че въпреки всичко танкове ще вървят в Украйна - и американски, и немски. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън реши да остави Шолц да завоюва този спор и откъсна избран брой “Ейбрамс ” от сърцето си, само че те ще бъдат закупени особено за Украйна и личните им ресурси няма да бъдат допрени.

Този американско-германски панаир беше зад кулисите, само че като че ли онлайн. Най-големите международни медии оповестиха за междинни резултати с позоваване на източници - и сходно неспокойствие е разбираемо: въпреки всичко е заложена Трета международна война. Кое от това е чиста небивалица и кое е същинска вест - идете и разберете.

Но в профил изглеждаше по този начин. Байдън хвърли 10 танка на масата като чипове за покер (според арабските медии). Шолц, прикрепен към стената от личната си тактика, беше заставен да поддържа залога - и също даде 10 (според “Шпигел ” " до една рота ”, т.е. най-много 14).

Осъзнавайки, че тактиката работи, американците се раздадоха. Няколко часа по-късно в медиите се появиха 30 американски танка, по-късно „ до 50 “, които Белият дом би трябвало да разгласи преди края на седмицата. След това Берлин реши да затвори облога и публично разгласи прехвърлянето на рота “Леопард ” в модификацията 2A6 в близко бъдеще и друга рота по-късно (доставките на американските “Ейбрамс ” в неразбираемо количество също са раздалечени във времето - някои в този момент, някои по-късно).

Много или малко зависи от гледната точка. Главнокомандващият на ВСУ Валерий Залужни съобщи, че има потребност от 300 танка от НАТО. Съветникът и представител на кабинета на президента на Украйна Михаил Подоляк желае 400, с цел да „ прекратят тази война в границите на няколко месеца “. Байдън, съгласно същите източници, счита, че Украйна се нуждае от най-малко 500 машини.

Смисълът на настоящата игра е „ капка по капка “ и то за малко време. „ Ейбрамс “ (с вероятното изключение под формата на няколко екземпляра) е история за някакво бъдеще, а „ Леопардите “ на сегашното, те би трябвало да дойдат в Украйна идващите седмици.

Към момента минимум 12 страни от НАТО са подготвени да дават танкове на ВСУ и това ще бъде по-скоро принос „ по качества “, в сравнение с по равнище на политическо присъединяване. Повече от другите (също най-малко една рота) ще даде Полша, а съвсем еднообразно антируските и проукраински управляващи на Чешката република няма да дадат нито една - нужни са им на самите тях. Норвегия ще откъсне осем части, а Белгия щеше да се радва, само че към този момент продаде преди10 години всичките си леопарди.

В кръга могат да влязат към два батальона - 50 машини, които ще се появят във въоръжените сили на Украйна до месец. Това, несъмнено, не са тези 300 единици, за които приказва военачалник Залужни със своите „ скромни “ претенции на фона на други претенции, само че към тях би трябвало да прибавим и тежката техника от руски вид, с която Киев към този момент разполага.

Съвсем явно е, че този „ отбор “ е нужен за следващото нахлуване на украинските войски (танкове не са нужни за други цели), което, явно, би трябвало да стартира преди пролетното стопляне и тиня, отсам и бързането. Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел сподели това преди няколко дни:„ Това, което ще се случи през 2023 година и огромна част от това зависи от идващите няколко седмици, ще дефинира нашето бъдеще. “

Приблизително по същото време в американските медии се появиха няколко изявления по едно и също време с истории за това по какъв начин съветниците на Вашингтон са разубедили Киев да изразходва сили за защитата на Соледар и Артьомовск, предлагайки да се съсредоточат върху „ удар в южнонаправление “.Може да се допусна, че задачата на сходен удар е унищожаването на по този начин наречения „ сухопътен кулоар към Крим “.

Мерките за отговор на тази опасност, както и къде действително ще последва ударът, ще би трябвало да бъдат избрани от командването на въоръжените сили на РФ.

Но като цяло е ясно, че ограниченията би трябвало да бъдат такива, че тези “Леопарди ” да се запазят непокътнати единствено в танковия музей в Кубинка край Москва.

Що се отнася до чисто политическите заключения от тази история, втората студена война с световната борба сред Русия и Съединени американски щати върви по пътя си и нещо кардинално ново може да се каже единствено за канцлера Шолц.

Той изцяло се провали като " миротворец " и представител на " умереното крило " в Германия и Европейски Съюз като цяло. Вместо да спре една рота танкове на НАТО по пътя към Украйна, той изпрати две там и се контракти за още две американски роти.

Но двудневното закъснение го трансформира в „ извънредно дете ” и изменник за „ ястребите ” на НАТО, с което той съвсем унищожи многомилиардни вложения за шест месеца (тоест вложения в провалянето на Русия в Украйна, чиято надеждност би трябвало да бъде доказана от настъплението на ВСУ).

Буквално се оказва, че Германия „ е дала заден “, когато Полша я заплаши с „ политическа изолираност “.И никой не се съмнява, че Берлин е дал нужното утвърждение за реекспорта на немски танкове в Украйна на същата тази Варшава, не тъй като го желае или не го желае, а тъй като в противоположен случай поляците демонстративно биха пренебрегнали неговото „ несъгласие “ - и те ясно дадоха да се разбере.

Тоест, като мощна фигура и водач в границите на НАТО Шолц също тотално се провали. И като политик, кадърен да пази националните ползи на страната си, той се провали доста по-рано.

Но главният му неуспех ще последва по-късно. Вече два пъти е потвърдено, че опитът на Германия да изпраща танкове в Украйна против Русия е последван от неуспех. Трябва да сте извънреден водач, с цел да опитате трети път с вярата за триумф, само че Шолц, както беше упоменато нагоре, е несполучлив водач и фалирал политик, затова по начало той не може да разчита на триумф.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР