След поредицата ледени дни в неделя дневните температури ще са

...
След поредицата ледени дни в неделя дневните температури ще са
Коментари Харесай

След екстремно ниските температури - предстои затопляне

След поредицата ледени дни в неделя дневните температури ще са над нулата и в интервала от 4 до 9 градуса. Денят ще е безоблачен, с рехава висока облачност следобяд и вечерта. Вятър – от югозапад, по-осезаем по планините и в областите към крайбрежието.

В понеделник и вторник облачността ще е динамична, с краткотрайни разкъсвания. В първия ден температурите следобяд ще са сред 5 и 10 градуса. Ще има краткотрайни местни превалявания от дъжд, в планините и на изолирани места към тях – от сняг. Във вторник над страната ще премине леден атмосферен фронт със мощен северозападен вятър, който за малко ще намали температурите. В Западна България и в Дунавската низина ще има превалявания от влажен сняг – краткотрайни, в някои региони краткотрайно интензивни.

От сряда до петък – по-топъл интервал. В четвъртък дневните температури ще гонят съвсем пролетни равнища, до към 9-10 градуса в София и до 15-16 градуса в Предбалкана, Черноморието и Югоизтока.

Веднага по-късно се чака следващ лъх на зимата. Заради по-високите температури в петък ще вали дъжд, в обособени точки на Южна България - с допустима гръмотевична интензивност. Температурите ще се намалят до нормалните януарски равнища. С внезапното захлаждане още в петък в Западна България, а в събота и неделя на повече места у нас ще вали сняг.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР