След поредица от свидетелства на военнослужещи, публикувани неотдавна в медиите,

...
След поредица от свидетелства на военнослужещи, публикувани неотдавна в медиите,
Коментари Харесай

Стартира мисия за проверка на сексуалното насилие във френската армия

След поредност от свидетелства на военнослужещи, оповестени наскоро в медиите, е почнала задача за инспекция на половото принуждение във френската войска , заяви френският министър на въоръжените сили, съобщи Агенция Франс Прес.

" Възложихме на Генералния инспекторат на въоръжените сили да организира задача за инспекция на всички ограничения за предварителна защита, отбрана на жертвите и наказване на агресорите ", написа Себастиан Лекорну в взаимна публикация с Патрисия Миралес, държавен секретар по въпросите на ветераните, оповестена във вестник Le Monde.

New sonar images reveal Baltimore bridge's sunken remains
— Fox News (@FoxNews)
Според писмото задачата, която би трябвало да показа отчета си в края на май, би трябвало да спомогне за възстановяване на грижите за жертвите, да проучва дисциплинарното отнасяне и последователността на глобите против нападателите, както и да ускори ограниченията за предварителна защита.

Освен това занапред нататък " при всяко задоволително съществено съмнение за обезчестяване или полово посягане забърканото лице ще бъде редовно отстранявано от служба ", пишат министрите.

Инструкция в този смисъл е изпратена от министерството до всички командвания на 26 март. Няколко медии загатнаха историята на Манон Дюбоа, която на 17-годишна възраст е била подложена на полово принуждение на френски боен транспортен съд. Нейният случай е издигнат пред Министерството на въоръжените сили от боеца и член на Народното събрание от френската президентска партия Летисия Сен-Пол.
               

Инспекционната задача ще бъде натоварена и със задачата да " направи още по-ефективна " работата на звеното " Темида ", основано през 2014 година, с цел да събира свидетелства от жертвите и да следи за използването на наказания.

През 2023 година в йерархията на въоръжените сили са били изпратени 167 сигнала за полово или учредено на пола принуждение, а 59 са били прегледани непосредствено от звеното " Thémis ", което прави общо 226 случая, за които е било формирано досие. По данни на министерството дамите съставляват 16,5 % от 34 142 членове на френските въоръжени сили .

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР