След поредица от откази – не, няма да създаваме забранена

...
След поредица от откази – не, няма да създаваме забранена
Коментари Харесай

Европа предава Украйна - на части и като цяло

След поредност от отводи – „ не, няма да сътворяваме неразрешена за полети зона “, „ не, няма да ви приемем по ускорената процедура в Европейски Съюз “ – пристигна самата изясненост за целеполагането, както и за настоящата роля на Украйна, която я приканиха да изиграе.

Въпреки виковете за поддръжка, идващи от всяка истерична ютия, макар многочислените милиони и милиарди, които следва да бъдат разпределени и трансферирани, време е по едно и също време да признаем и да кажем искрено: Украйна беше излъгана и оставена да седи на сгъваемо столче, и не даже в хола. А в антрето.

Но киевското държавно управление седи на стол. Тези, които му имаха вяра, гласоподаваха за него по най-демократичния метод, тези, които, както се споделя, постоянно плащаха налози, тези, които го хвалеха, и тези, които не харесваха това държавно управление, просто по този начин се озоваха по пътя на изселването от страната. Те бяха изоставени от тази мощ.

Да разчитат на шанса.

Как другояче може да се опише и оцени ориста на съвсем три милиона души, които, по данни на Организация на обединените нации, към този момент са станали бежанци?

Бежанците са тъкмо тези, които обединена Европа е подготвена да посрещне с необятно отворени прегръдки (така, най-малко те казват).

Обединената Европа, в която преди рецесията в руско-украинските връзки към този момент имаше над тридесет и пет милиона души, които бяха принудени постоянно да избират сред храна и отопление на домовете си. Обединена и богата Европа, в която противозаконните палатки, сложени в градските паркове и в изоставени автотунели, се трансфораха в позната детайлност от живота. Обединена Европа, в която личните й жители броят /поне една единствена/ валута, преди да пазарят. Обединена Европа, във всяка една от страните на която идва все нова вълна на инфлация и с цялата нагледност ще докара до идващото нарастване на цените за съвсем всичко.

Тази обединена Европа, в сходство с обещанията си, дадени обществено и частно, ще би трябвало да одобри още съвсем три милиона души.

Осигурявайки им - в сходство с всички закони и конвенции - жилище, храна, обучение на всяко равнище, от предучилищно до висше, медицински грижи, а също и на всяко равнище: от нормалния цикъл на имунизация до комплицирани хирургични интервенции с нужното равнище на грижа.

Ако прибавим, че преобладаващото болшинство от бежанците са дами, деца и възрастни хора, тогава е ясно, че обединена Европа ще би трябвало доста съществено и постоянно да се разрови във всички вероятни и невъобразими кюшета и дупки, с цел да откри пари в бюджета за всичко това. И въпреки всичко - въпреки всичко Европа ще би трябвало (ако към момента не приказват за това, това не значи, че не го планират) да увеличи налозите и да увеличи възрастта за пенсиониране.

В противоположен случай е невероятно да се изпълни хазната, която беше празна и преди този момент, тъй като бяха изпомпани средствата, нужни околопандемията, тъй като от нея изтичаха бюджетни заеми за подкрепяне на бизнеса, тъй като от нея се взимаха пари, като от нощно шкафче, за всичко, освен това връщайки все по-малко от преди.

Или Европейската централна банка ще би трябвало да включи печатната машина на цялостен потенциал, което от своя страна още веднъж ще форсира инфлацията, което ще докара до нов кръг на растеж на цените.

Вярно е, че има и различен метод за приемане на тези милиони излъгани, нещастни хора.

Добре разгласената, прочувствено разгорещена и добре смазана дезинформационна акция против Русия има за цел освен да дехуманизира задачите, смисъла и концепцията на военна специфична интервенция в Украйна, само че и да „ задейства “ елементарния европеец до край. Този човек от улицата, който генерации наред, в случай че не и епохи, не е знаел какво значи апетит, мраз и какво значи да останеш напразно, без прът и без двор (при някакви проблеми страната незабавно хуква да бърши носа и задните елементи на инфантилизираните до краен лимит граждани), се оказа доста елементарен за манипулиране, като през днешния ден му се пробутва опцията да бъде по едно и също време добър и независим жител.

Френското държавно управление започва онлайн платформа, където всеки гражданин на страната може да се „ запише като доброволец “. Доброволно (и в действителност - под най-мощното въздействие на тоталния агитпроп, изработен под индиго от Оруел) като дава жилищата им на бежанци, непринудено поемайки отговорността за придружаване на бежанците през бюрократичния пъкъл на френската страна, непринудено работейки като езиков преподавател (въпреки че този тип работа във Франция е скъпа) и така нататък. Можете да продължите безпределно.

Как тъкмо и под каква форма ще бъдат одобрявани бежанци от Украйна, от кого и по кое време, може да се види в репортажите, където радостно оповестяват, че, споделят, „ Реджис и Моник взеха решение да дават спомагателната стая в къщата за млада майка с две деца. " На вълната от възторг и състрадание, в която, апропо, е грях да се съмняваш, всичко наподобява идилично. Но какъв брой дълго ще продължи тази идилия в къщата на двама възрастни хора, привикнали с несъмнено движение и стандарт на живот, през днешния ден е мъчно да се каже. Ако въобще продължи.

Установяването в непозната страна, непозната езикова и културна среда – даже при ускорена процедура за приемане на статут на емигрант – е непосилен, нескончаем и доста сложен развой. Европейската действителност, в която съгласно романтици и идеалисти има " доста народна власт, доста независимост ", както и доста " дантелени бикини ", в действителност е студена, извънредно рационална, оптимално бюрократизирана.

И да преминат през този път на избягалите от Украйна, предадени от личните си управляващи хора, европейците надали са съгласни. Те са възпитани в друга просвета.

Тази просвета по-специално допуска, че всички дарения за щедрост се включват в годишната данъчна декларация, с цел да се понижи облагаемият приход по този метод. Следователно парите или други средства, изразходвани за помощ, се броят до последния евроцент. Това е малко по-различно от това по какъв начин в славянската просвета е признато да се споделя и последната риза, и последния резен самун, без след това да се изисква отчет за финансовата ревизия.

И тези милиони, които към този момент са напуснали или занапред напущат Украйна, ще би трябвало да се примирят с това.

Европа, привикнала да живее щастливо в продължение на доста епохи (и заради колониите, и апропо, заради войните, които постоянно се водеха отвън нейните граници), към момента деликатно обмисля къде, по какъв начин и от какво може да се печели в тази обстановка.

И даже това да не е директна монетизация в средносрочен или дълготраен проект, появяването на благородния и гостолюбив обединен континент, който се построява пред очите ни, също се преглежда като инвестиция.

Тъй като този външен тип ви разрешава както да мамите, по този начин и да предавате без доста вреди, постоянно можете да се обърнете към процедурата, към бюрокрацията, към компликациите в живота.

Започнаха ли да схващат това в Киев? Съдейки по редица признаци, да, започнаха.

Но по кое време ще бъде разбрано от тези, които Европа през днешния ден приема под леко обновен девиз (след рецесията в Сирия, апропо, проведена не без присъединяване на Европа) „ Добре пристигнали, бежанци! “, Трудно е да се каже. Но фактът, че за тези нещастници, които по виновност на личните си управляващи изгубиха страната си, загубата на илюзиите и вярата в Европа ще бъде следващият удар на ориста, е явно и през днешния ден.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР