След поредица от обрати и тежки преговори с ПП-ДБ вчера

...
След поредица от обрати и тежки преговори с ПП-ДБ вчера
Коментари Харесай

Извънредно заседание на НС, гласува се отказът на Мария Габриел о...

След поредност от обрати и тежки договаряния с ПП-ДБ през вчерашния ден сутринта заявката за отвод беше импортирано публично и по този начин първият мандат след ротацията няма да се състои.

Заседанието беше свикано от ръководителя на Народно събрание Росен Желязков през вчерашния ден, откакто заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова, внесе в деловодството на Народното събрание плана на решение.  

 

. По-късно в неделя вечерта министър председателят в оставка Николай Денков в послание по Българска национална телевизия прикани ГЕРБ-СДС да подпишат съглашението и да гласоподават държавно управление с министър-председател и външен министър Мария Габриел, без да трансформират състава на Министерския съвет.

На 18 март президентът Румен Радев връчи мандат за сформиране на правителство на претендента за министър-председател, посочен от най-голямата по бройка парламентарната група ГЕРБ-СДС - Мария Габриел. На 19 март Габриел върна изпълнен мандата на президента Румен Радев със състав на проектокабинет,  а в следобедните часове президентът подписа декрет, с който предложи на 49-ото Народно заседание да избере за министър-председател претендента, препоръчан от първата по бройка парламентарна група.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР