След поредица от научни консултации между Европейската агенция по лекарствата

...
След поредица от научни консултации между Европейската агенция по лекарствата
Коментари Харесай

ЕС е все по-близо до ”Спутник V“, приеха заявката за регистрация на ваксината

След поредност от научни съвещания сред Европейската организация по медикаментите (ЕМА) и разработчиците на съветската ваксина против ковид ”Спутник V “, към този момент е допустимо да бъде подадена поръчка за регистрацията й на пазара на Европейски Съюз.
Сроковете за утвърждение за европейския пазар могат да бъдат обект на разискване едвам след постъпването на заявление от страна на създателите на имунизацията. В случай на издаване на уверение за условна регистрация и утвърждение от страна на Европейска комисия комисия, съветската ваксина може да бъде доставяна в Европейски Съюз централизирано.

Към момента Европейският съюз е сключил контракти с шест производители на ваксина против ковид. Одобрените към днешна дата препарати са на производителите Pfizer/BioNTech, Moderna и AstraZeneca. Европейска комисия подписа контракт за доставка на ваксини и с фирмите Johnson&Johnson, Sanofi-GSK и CureVac.

Те обаче към момента не са подали поръчки за утвърждение за потребление на препаратите на европейска територия.

Припомняме, че имунизацията ”Спутник V “ към този момент е записана за потребление в Беларус, Сърбия, Аржентина, Боливия, Алжир, Венецуела, Парагвай, Туркменистан и палестинските територии, а Унгария стана първата страна-членка на Европейски Съюз, която утвърди съветския препарат този месец в опитите си да форсира имунизацията в страната. По-късно, на 29 януари, Руският фонд за директни вложения подаде публична поръчка за вписване на ”Спутник V “ в Европейски Съюз.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР