След попълване на повече от половината депутатски места, от които

...
След попълване на повече от половината депутатски места, от които
Коментари Харесай

Албанският парламент избра нов зам-председател и председатели на комисии

След попълване на повече от половината депутатски места, от които се отхвърлиха депутатите от обединената съпротива, на тяхно място пристигнаха техни съпартийци, които се намираха по-долу в кандидатските листи. На днешното съвещание албанският парламент избра нов подпредседател, както и ръководители и заместник-председатели на парламентарни комисии, съобщи БГНЕС.
От през днешния ден подпредседател на парлaмента е Мислим Мурзи, който идва на мястото на Еди Палока от Демократичената партия (ДП), а координаторът на новата депутатка група на същата партия, Рудина Хайдари, е определена за ръководител на парламентарната комисия за евроинтеграция.
Депутатите от Демократичната партия и Социалистическото придвижване за интеграция бяха определени за ръководители на още две парламентарни комисии - по обществените въпроси, т.е. на опазването на здравето, до момента в който техни съпартийци са определени за заместник-председатели на четири парламентарни комисии.
В Народното събрание до момента са попълнени съвсем 70% от депутатските мандати на опозицията, т.е. 37, като в Народното събрание има 116 депутати от общо 140.
Тези, които се съгласиха да влязат в Народното събрание, не са пощадени от разнообразни обиди от страна на родните им партии, които ги назовават предатели.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР