След половин година умуване Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ)е подписала нов

...
След половин година умуване Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ)е подписала нов
Коментари Харесай

Пътната агенция тайно подписа нов договор с „Капш“ за 141 млн. лв.

След половин година мъдруване Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ)е подписала нов контракт с консорциум „ Капш Трафик Солюшънс “ за поддържане на надграждане на тол система за 141 млн. лева с Данък добавена стойност за идващите 5 години.

Това е станало в навечерието на Коледа – 23 декември 2020 година, само че за контракта се разбра от известие публикувно на уеб страницата на австрийската компания „ Капш “ на 18 януари. Ден по-късно „ Капитал “ популяризира информацията. Едва няколко часа по-късно АПИ пусна объркващо известие за подписания контракт, че е изпратен за надзор в Агенцията по публичните поръчки и разгласява документа в регистъра на публичните поръчки.

Това е втори контракт с „ Капш “, който беше контрактуван без авансово съобщение още през август 2020 година Преди това австрийската компания построи тол системата, за което получи 180 млн. лева с Данък добавена стойност от страната.

В хода на осъществяването на тол системата този контракт беше изменен, като от авансово контрактуваните действия, които трябваше да извърши „ Капш “, някои отпаднаха без това да бъде отразено върху крайната цена.

Сега през идващите 5 години австрийската компания ще прави „ самодеен мониторинг “, експлоатационна поддръжка и надграждане с нови функционалности на електронната система за събиране на таксите за прилагане на републиканската пътна мрежа. Целта е да се обезпечи непрекъсната 24-часова работа на тол системата, показват от АПИ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР