След полеви тест за наркотици варненката Александрина Августинова беше заплашена

...
След полеви тест за наркотици варненката Александрина Августинова беше заплашена
Коментари Харесай

След прием на лекарства за мигрена: Варненка с положителен тест за наркотици

След полеви тест за опиати варненката Александрина Августинова беше застрашена да остане без брошура за една година и да загуби работата си.

През лятото, до момента в който паркира пред дома си, тя влиза в спор със чиновник от пандиза и поради държанието му вика полиция. Служителят на пандиза упорства да създадат проби за алкохоли опиати на Августинова, тя се съгласява и за нейна изненада полевият тест излиза позитивен за амфетамини.

Кръвната ѝ проба е негативна, а съгласно лекаря първият резултат евентуално се дължи на медикаментите, която тя пие поради мигрената си. Затова Александрина Августинова търси отбрана на правата и положителното си име посредством съда.

" При паркиране се спречках с един господин, който твърдеше, че е сержант. В един миг ми налетя на пердах и се обадих на 112. Когато полицията пристигна, мъжът реши, че съм в несъответстващо положение и извикахме КАТ. Аз нямах никакви терзания, тъй като не бях пила алкохол ", сподели Александрина Августинова.

Тя изясни, че е попълнила декларация, с която дава единодушието си да бъде тествана за съществуване на алкохол в кръвта.

" Тестът беше негативен, по тази причина господинът реши, че съм използвала опиати. Направиха ми тест и се учудих, че е позитивен за амфетамин. Беше ми взето правото за свободно напредване, бях арестувана и по мое единодушие ми взеха кръвен тест, смъкнаха ми номера на колата и ми взеха книжката. Обжалвах в Административен съд Във Варна. На 12 септември беше делото за книжката и ми я върнаха ", посочи Александрина Августинова
По думите й доказателства, за връщането на докумнетите й за ръководство на автомобил, са били кръвните проби.

" 3 месеца и половина бях без брошура, 4 месеца и половина без клас. Кръвният тест ми беше взет тук и изпратен в Германия за проучване. След 10 работни дни излязоха негативните резултати ", разяснява Августинова.

" Лекарката във ВМА се усмихна и сподели, че по принцип наркоманите не идват да дават кръвен тест. Тя удостовери, че от медикаменти за мигрена, за сърце, бъбреци, за грип могат да дадат отражение на полевия тест ", описа тя.
Александрина е решена да заведе иск против страната.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР