След пожара в "Нотр Дам" отново се появи версия, според

...
След пожара в "Нотр Дам" отново се появи версия, според
Коментари Харесай

Наследник на Кольо Фичето разкри каква е връзката му с Нотр Дам

След пожара в "Нотр Дам " още веднъж се появи версия, съгласно която Кольо Фичето е избавил известната катедрала. Твърди се, че събитията се разиграли през 1866-та година. Тогава се схванало, че "Света Богородица " в Париж била застрашена от сриване. Забелязали, че тя почнала да се разрушава и даже една от стените се пропукала. Управителят на Русенската област Мидхат паша изпратил Колю Фичето, които единствено за няколко дни разкрил дълбока подпочвена вода, която предизвиквала ерозията. Така разрушението било преодоляно, а стената била възобновена.

"Това би трябвало да го преглеждаме единствено и само като легенда, чудесна и сантиментална история, която няма нищо общо с историческата реалност. Това разяснява пред БТВ Константин Фичев, правоприемник на Кольо Фичето.

По думите му в фамилията на Фичето постоянно се е знаела тази история, само че не имат вяра в достоверността ѝ. В същото време наследникът на строителя споделя, че само мостът в Дряново е в чудесно положение, от всички сътворено от Кольо Фичето. "Най-голямата болежка е моста при Бяла, уточни Фичев и добави, че някои от издигнатите неща към този момент не могат да бъдат избавени ".

Той прикани всички да бъдат съпричастни към всички нещастия, само че дефинира като лицемерна загрижеността за други проблеми, без да нехаеш за своите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР