След поглъщането на EMC компанията се освобождава от активиDell очаква

...
След поглъщането на EMC компанията се освобождава от активиDell очаква
Коментари Харесай

Dell планира да продаде RSA Security за 1 млрд. долара

След поглъщането на EMC компанията се освобождава от активи

Dell чака да получи повече от 1 милиард $ от продажбата на RSA Security
(снимка: Dell)

Dell Technologies има намерение да продаде RSA Security – компания за осведомителна сигурност (IS), следена от американския ИТ колос. След като закупи EMC за 67 милиарда $, производителят на компютри и сървъри се освобождава от част от активите си.

Според обява на Блумбърг, договарянията за продажба на RSA Security са в начален стадий. Няма сигурност обаче, че Dell ще подписа договорка с евентуалния покупател. Самата компания не разяснява слуховете, които се появиха в медиите.
още по тематиката
Твърди се, че Dell чака да получи повече от 1 милиард $ от продажбата на RSA Security, като се вземат поради задълженията на доставчика на решения за осведомителна сигурност.

RSA Security създава технологии за киберзащита, ръководство на риска и съблюдаване на регулаторните правила. Нейните решения оказват помощ на организациите да разпознават, проверяват и реагират на кибер произшествия, както и да понижават кражбите, измамите и киберпрестъпленията с интелектуална благосъстоятелност.

EMC купи RSA Security през 2006 година за 2,1 милиарда $, а 10 години Dell закупи EMC в договорка за 67 милиарда $. Към момента RSA Security работи с повече от 30 000 клиента.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР