След подаден сигнал за незаконен риболов по бреговете на езеро

...
След подаден сигнал за незаконен риболов по бреговете на езеро
Коментари Харесай

ИАРА откри и унищожи бракониерско оборудване в езерото Вая

След подаден сигнал за противозаконен лов на риба по крайбрежията на езеро Вая, чиновници на ИАРА са направили инспекция на посоченото място.

След дълготрайно наблюдаване, чиновниците са забелязали лодка с две лица в нея, насочващи се към брега. Нарушителите са забелязали инспекторите и са успяли да избягат. След спомагателен обход по крайбрежията на езерото, разледващите са разкрили лодка без регистрация или отличителни знаци, скрита зад тръстика . Плавателният съд както и всички открити средства за лов на риба за били унищожени.

На язовир " Жребчево ", също е осъществена нощна инспекция,  при коята са открити и иззети 11 броя мрежи с обща дължина 550 метра. В тях са били уловени платика с тегло 20 кг, шаран с тегло 2 кг и костур с тегло 1 кг, които са били освободени и върнати във водата. 

В язовир " Мандра " също се провела забавна акция - посредством взаимно изпитание сред съдружие Сдружение с нестопанска цел " Приятели на морето-Бургас " и ИАРА Бургас е осъществено сполучливо зарибяване с 80 кг шаран.
 Инспектори на ИАРА извадиха 570 м мрежи от водите на язовир Жребчево
Инспектори на ИАРА извадиха 570 м мрежи от водите на язовир Жребчево

Уловената в мрежите риба е върната във водата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР