След подаден сигнал в Спасителния център за диви животни в

...
След подаден сигнал в Спасителния център за диви животни в
Коментари Харесай

Прострелян скален орел е в Спасителния център на Зелени Балкани

След подаден сигнал в Спасителния център за диви животни в Стара Загора за блъснат на пътя скален орел (Aquila chrysaetos) птицата е превозена от екип на Зелени Балкани и е настанена в реанимацията на центъра, а за случая е известена Регионалната ревизия за запазване на околната среда и водите (РИОСВ).
Орелът е видян на пътя сред град Шивачево и село Сборище в Твърдишкия балкан. Прегледът на птицата е посочил, че е със строшен ляв крайник и кървави изтечения от клюна.
След ехографско проучване е открито, че има солиден вътрешен кръвоизлив, а при рентгенография в клиниките на Ветеринарномедицинския факултет на Тракийския университет, че орелът е прострелян и ясно си личат две сачми в тялото на птицата - в коремната област и в десния крайник.
Подаден е сигнал за закононарушението в Регионална инспекция за опазване на околната среда - Стара Загора, и в Регионалната дирекция по горите - Сливен, на чиято територия е осъществена бракониерската демонстрация.
Скалният орел е необичаен и предпазен от закона тип на територията на България. Близо 150-те двойки в страната му дават относителна сигурност като постоянен тип.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР