След подаден сигнал от РДПБЗН - Пазарджик за пожар на

...
След подаден сигнал от РДПБЗН - Пазарджик за пожар на
Коментари Харесай

Голям пожар горя край Пазарджик. Няма превишаване на нормите за замърсяване на въздуха

След подаден сигнал от РДПБЗН - Пазарджик за пожар на площадката на " Метал Комерс " ООД, специалисти от Регионална инспекция за опазване на околната среда и Регионалната лаборатория – Пазарджик към Изпълнителна агенция по околна среда направиха поредност измервания на моментните стойности на нездравословни субстанции във въздуха, с газанализатор Gasmet DX 4040 в три точки по посока на разпространяване на дима.

Едновременно с това се следяха равнищата на серен диоксид и азотен диоксид, измерени от пункта за непрекъснат мониторинг на въздуха в гр. Пазарджик. Анализът на резултатите от измерванията не демонстрира постигане и превишаване на алармените прагове на горните замърсители.

В огромна степен това се дължи на метеорологичните условия по време на пожара (скорост напразно от 10 до 20 км/ч), както и на огромната височината на издигане на дима и посоката му на разпространяването.

Резултатите, измерени на пункта за непрекъснат мониторинг на въздуха в гр. Пазарджик в интервала от 16:00 часа на 23.05.2022 година до 06:00 часа на 24.05.2022 година са както следва:

- азотен диоксид – най-високата измерена средночасова стойност 25,24 µg/m3 при средночасова норма за запазване на човешкото здраве 200,00 µg/m3

- серен диоксид – най-високата измерена средночасова стойност 23,67 µg/m3 при средночасова норма за запазване на човешкото здраве 350,00 µg/m3

По данни на ОД Министерство на вътрешните работи, към този час пожарът е изцяло изгасен.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР