След почти година и половина като изпълняващ функциите на главен

...
След почти година и половина като изпълняващ функциите на главен
Коментари Харесай

Сарафов: Имам необходимите решения за всеки актуален проблем

„ След съвсем година и половина като изпълняващ функционалностите на основен прокурор през днешния ден получих номинацията на трима от членовете на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет в процедурата по желание на титуляр за основен прокурор на Република България. Приемам този акт най-много като оценка за това, че в един от най-трудните моменти за прокуратурата, посредством не толкоз на мен, колкото на сътрудниците, с които всекидневно работя, успяхме дружно да върнем институцията към нормалността и професионализма “. Това сподели пред Нова тв номинираният за основен прокурор Борислав Сарафов.

Съзнавайки високата отговорност на номинацията, показвам подготвеност да предложа пред Висшия правосъден съвет визията си за стратегическото развиване на прокуратурата, базирайки се на близо 30-годишен професионален опит, през който в това число от най-високо равнище съм се срещнал директно с всички проблеми на системата. Мога да заявя, че все още имам нужните решения на всеки от настоящите проблеми. Разбира се, в разрешаването им ще продължа да разгадавам на сътрудниците си, с които имам вяра, че можем да реформираме прокуратурата и следствените служби, трансформирайки ги в бранител на ползите и правата на българските жители “, акцентира той.

И добави: „ Отсега мога да заявявам, че в случай че бъда определен за основен прокурор на Република България, всекидневно и целенасочено ще работя за възобновяване на възприятието за правдивост в обществото, за налагането на правилото на господство на правото, политическата индиферентност на институцията и отбраната на независимостта на правосъдната власт. И отсега нататък в работата си ще поддържам всеки един български прокурор и следовател, който извършва съзнателно и отговорно професионалните си отговорности, проявявайки схващане и съпричастност към всеки житейски проблем. Отлично разбирам извънредно тежката задача прокуратурата да получи това публично доверие, което заслужава и съм подготвен да работя за това “.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР