След почти единадесетмесечна руска спецоперация Ройтерс публикува резултата от собственото

...
След почти единадесетмесечна руска спецоперация Ройтерс публикува резултата от собственото
Коментари Харесай

Русия захранва украинските танкове и дава метал за снарядите

След съвсем единадесетмесечна съветска спецоперация Ройтерс разгласява резултата от личното си следствие за вероятното снабдяване на втечнени въглеводородни газове от Руската федерация в Украйна, които се употребяват като гориво. Подобен сив „ експорт “ обаче надалеч не е единственият образец за доставка на сериозни запаси за режима в Киев.

Според източници на Ройтерс, съветските експортьори са удвоили продажбите на полутечен съветски газ за балтийските страни през 2022 година Този растеж се случи на фона на шумно наказание на дейностите на Руската федерация в Украйна и от балтийските страни, и от целия Европейски съюз.

Както изясняват създателите на обявата, макар изказванията на политиците, Старият свят не може да откаже евтиния съветски полутечен газ. Използва се за зареждане на коли, в химическата индустрия и за отопление. Това, апропо, по въпроса за някои диалози по какъв начин Европа е трябвало да замръзне през зимата без доставки от Русия.

Цифрите приказват сами за себе си. В съпоставяне с 2021 година през предходната година доставките на газ за Латвия, Литва и Естония са се нараснали от 159 000 тона на 331 000. И в случай че Латвия усили вноса със 77%, то Литва - цели 8,5 пъти.

Според търговци, интервюирани от публицисти, новите покупки отиват напряко в Украйна. " Независимая ", която публично отхвърли да доставя от Руската федерация, продължава да купува съветско гориво. Още повече, че за Киев излиза по-евтино с към 150-200 $ на звук, в сравнение с от Румъния или Полша. По този метод Москва, става известно, също субсидира украинската стопанска система.

В същото време не би трябвало да се не помни, че формалната търговия сред Москва и Киев не стопира. Според формалния отчет на Държавната митническа работа на Украйна, оповестен през декември предходната година, съгласно резултатите за 11 месеца на 2022 година Русия е на шесто място в листата на страните вносителки с индикатор от $1,57 милиарда, след единствено Китай, Полша, Германия, Турция и Съединени американски щати.

На първо място от стоките, доставени от Русия, са въглища, антрацит, кокс и полукокс, Украйна ги е получила в размер на $507 млн. Но това е главната суровина както за украинските електроцентрали, по този начин и за металургичната промишленост.

Руската страна доставя и подготвена стомана, за 11 месеца - за $28,2 млн. От Руската федерация идват и алуминий, мед, никел, волфрам, хром. Като цяло всичко, без което военно-промишленият комплекс не може.

През същия интервал селското стопанство на Украйна получи " помощ " под формата на съветски амоняк за $21 млн. От Беларус са получени почти 10 пъти по-малко ($2,16 млн.) първични материали за торове.

И всичко това е единствено съгласно отворени данни. А какъв брой артикули от Русия могат да стигнат до Украйна през трети страни, като същия полутечен газ посредством посредничеството на балтийските страни?

Експертът по военно-политически въпроси, докторът на политическите науки Михаил Александров отбелязва, че в новата история е мъчно да се намерят образци за толкоз тясно комерсиално съдействие сред страни по време на изострен спор:

— Първо, дано си напомним, че Русия продължава да транзитира своя газ за Европа през територията на Украйна. Обемът е почти 24 милиона тона дневно. Киев печели към $150-20 млн. месечно от преноса на " синьо гориво ".

Нефтът продължава да транзитира по южното отклонение на тръбопровода " Дружба " за Унгария, Словакия и Чехия. Как може да се изясни и оправдае това? Руското управление споделя, че нацисткият режим е в Киев, а преносът продължава.

" СП ": - Русия продължава да извършва отговорностите си по контракти с европейските сътрудници...

- Но въпреки всичко европейските страни към този момент са развалили толкоз доста контракти с съветската страна. Защо Руската федерация би трябвало да продължи да извършва някои от предходните си отговорности?

Европейският съюз безшумно отхвърля съветския газ, въвеждайки таван на цената на съветския нефт. Така че може би Москва също би трябвало да наруши договорите?

Смятам, че Газпром в действителност не би трябвало да води държавна политика. Усещането, че тази компания отваря най-високите порти и постанова своите хрумвания. И това е от доста години.

Колко доста се пазареше за построяването на газопроводи за Европа, газови складове и все пак тези планове най-после банкрутираха. И какъв брой пари са вложени в европейските страни, това също са загуби. Проблемът е, че тази политика продължава. Логиката остава същата.

Или напълно неотдавна беше подписано съглашение с Азербайджан за доставка на съветски газ. Именно с цел да може Баку да продава гориво на Европа! Оказва се, че слагаме нашия съдружник Армения в неприятна светлина, само че Азербайджан е толкоз прелестен, тъй като можете да търгувате с него.

Въпреки че представителите на Азербайджан преди малко гласоподаваха в ПАСЕ за резолюция за основаването на специфичен арбитражен съд за висшето управление на Беларус и Русия. Но на кого му пука дали можете да търгувате газ с Баку?

И допускаме, че петролните артикули се създават от съветски първични материали, които по-късно се употребяват за потребностите на украинската войска. Но кой подхваща дейности?

Оказва се, че когато президентът на Руската федерация вземе вярното решение, тогава стартира саботажът на олигархичната каста. И до момента в който този пласт не бъде изчистен, ще е мъчно да се приказва за триумфи на Русия.

А компрадорите единствено чакат провалянето на съветската страна, с цел да продължат да ограбват страната ни. Европа елементарно къса връзките с Русия, нищо ужасно не се случва. Но от съветска страна желаят да се пазарят колкото се може повече преди почивката. Въпреки това би трябвало да се положат старания за търсене на нови пазари в Азия, газификация в страната и развиване на нови технологии.

" СП ": - Има ли доста образци, когато страните не престават да търгуват, макар огромен спор?

- Никога не е имало подобен размер, какъвто е в този момент. Разбира се, в сходни обстановки нормално има мошеници, които могат да основат система за доставка на артикули и пари през трети страни. Но не си припомням самата страна да е глобила сходни действия.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР