След почивката за Великден продължава първото заседание на парламента. Очаква

...
След почивката за Великден продължава първото заседание на парламента. Очаква
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Депутатите гласуват номинацията на Росен Желязков за председател на НС

След почивката за Великден продължава първото съвещание на Народното събрание. Очаква се 49-ото Народно заседание да избере ръководител, а неговото име да е Росен Желязков (ГЕРБ-СДС).

След няколко дни на диалози сред двете най-големи парламентарни групи - ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, бе реализирано съгласие за това кой да застане отпред на Народното събрание.След три месеца обаче той може да бъде заменен от представител на ПП-ДБ при положение, че Народното събрание продължава работа. Това е било и едно от изискванията на договарянията.

Правната комисия пък ще оглави народен представител от ПП-ДБ, само че към момента от обединението не са излъчили номинация. ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се схванаха и за законодателната стратегия. В нея се включват проектозаконите за Плана за възобновяване, присъединението към Еврозоната, Шенген, правосъдната промяна, както и закон срещу домашното принуждение.

В началото Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС още веднъж предложи кандидатурата на Желязков, който тя показа като добър правист и админ.

Очаквайте детайлности!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР