След победите на Александър Омод Килде в супергигантския слалом и

...
След победите на Александър Омод Килде в супергигантския слалом и
Коментари Харесай

Кристоферсен донесе трета победа на Норвегия във Венген след триумф в слалома

След успехите на Александър Омод Килде в супергигантския слалом и спускането в петък и събота, през днешния ден Хенрик Кристоферсен донесе трета победа за Норвегия от стартовата в Световната купа по ски-алпийски дисциплини във Венген (Швейцария). Принца на Викингите стори това с едно ужасно каране във втория манш на слалома, в който той изпревари представителя на домакините Лоик Меяр, с цел да завоюва втората си победа за сезона.
 Жалко! Алберт Попов и Камен Златков отпаднаха във Венген Жалко! Алберт Попов и Камен Златков отпаднаха във Венген
Меяр имаше задатък от цели 0.45 секунди след първото втурване по-рано през днешния ден, само че позволи няколко грешки във второто, които му костваха мечтаната победа пред родна аудитория. На финала разликата сред първите двама бе 0.20 секунди, а третият – Лукас Бротен (Норвегия) приключи на 0.49 от своя съотечественик. Бротен също направи един доста добър втори манш, само че по този начин и не съумя да дублира своя триумф от преди 12 месеца, когато завоюва слалома, откакто бе 29-ти в първия манш.

Четвърти и пети се класираха Линус Щрасер (Германия) и Атле Лий Макграт (Норвегия), които приключиха на надлежно 1.49 и 1.72 от първото място. Шестото място бе за олимпийският първенец в слалома от Пекин 2022 Клеман Ноел (Франция), който бе 1.81 по-бавен от Кристоферсен през днешния ден.

Със своята втора победа в слаломите през сезона Кристоферсен излезе отпред в класирането в дисциплината, в което с 320 точки той води с 10 на Бротен. Трети с пасив от 79 е австриецът Мануел Фелер, който през днешния ден отпадна още в първия манш и не взе точки.

В генералното класиране за Световната купа водач с 1186 точки е швейцарецът Марко Одермат, втори с 846 е Килде, а тройката с 665 затваря днешният победител Кристоферсен. И Одермат, и Килде не участваха в днешния слалом.

Световната купа при мъжете продължава идната седмица със стартовете в Кицбюел (Австрия), където ще има две спускания по „ Щрайф “ в петък и събота, а в неделя е очакван още един слалом.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР