След победата в Сингапур Люис Хамилтън се откъсна още по-нагоре

...
След победата в Сингапур Люис Хамилтън се откъсна още по-нагоре
Коментари Харесай

Фетел ще се стреми да спечели оставащите 6 състезания

След успеха в Сингапур Люис Хамилтън се откъсна още по-нагоре от Себастиан Фетел, тъй че немският водач е с ясното схващане, че в случай че желае да се пребори за купата през 2018, ще би трябвало да завоюва оставащите шест старта.

Фетел приключи трети на пистата " Марина бей " и по този метод разликата с водача набъбна на 40 точки. " Очевидно не е прелестно когато към края на шампионата губиш точки, вместо да трупаш, само че въпреки всичко има още няколко надпревари " призна Себастиан.

" Напълно ясно е, че в случай че спечелим всичките шест старта до финала, ще сме ОК. Така че това е нашата цел ".

Фетел изпревари Макс Верстапен за второ място още в стартовата обиколка в Сингапур, само че малко по-късно изтърва позицията, тъй като Ферари позволиха стратегическа неточност. С концепцията да създадат пресичащ ход, те прибраха Себ прекомерно рано и след бокса той се озова зад Серхио Перес. Пилотът на Скудерия не съумя да го изпревари задоволително бързо, поради особеностите на трасето, и това даде време на Верстапен да навакса и да излезе тъкмо пред Фетел.

" Като проучвам в този момент, очевидно сме сбъркали. Но на момента изглеждаше като че ли е верен ход. Опитахме се, бяхме нападателни, само че не се получи. Ако беше станало, щеше да е ужасно, само че не стана за жал. Това е, напълно просто казано ".

Vettel aiming to win remaining six races https://t.co/rzgztpRBQi pic.twitter.com/5XB4KSZ0Pu
— F1 Exhaust Note (@F1_Exhaust_Note) 17 септември 2018 година Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР