След по-малко от месец, на 12 октомври, ще се проведе

...
След по-малко от месец, на 12 октомври, ще се проведе
Коментари Харесай

ОБРАТ: БФС обяви, че ще проведе извънреден конгрес на 12 октомври

След по-малко от месец, на 12 октомври, ще се организира ексклузивен конгрес на Българския футболен съюз. Това оповестиха от централата с публично официално съобщение на своя уебсайт. Ето какво написа в него:

" Въпреки невижданата обстановка в българския футбол, породена от опитите той да бъде дестабилизиран и използван поради нечии персонални ползи, Българският футболен съюз уведомява своите членове, че ще организира планувания от Софийски градски съд конгрес на 12.10.2021 година, от 10:00 часа в Зала 1 на НДК, в сходство със своите пълномощия и съгласно Устава на БФС, УЕФА и ФИФА. 

Всички членове на БФС с право на глас ще бъдат осведомени в период за процедурите по лъчение на делегати. Легитимното управление на БФС приканва всички футболни клубове да проведат събранията си за установяване на делегати свободно и без да се поддават на външни въздействия и намеси, включително – и политически такива. 

Изразяваме безапелационната си подготвеност да спомагаме на всеки клуб при определяне на пряк напън или вмешателство от лица и комитети с нездрави управнически упоритости. С тези си дейности Българският футболен съюз още веднъж акцентира желанието си да обезпечи успокоение във футбола ни и да го защищити от рискова безтегловност от позицията си на единствен законен и способен орган с пълномощията да го направи. "  
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР