След по-малко от година хората, пътуващи до повечето страни от

...
След по-малко от година хората, пътуващи до повечето страни от
Коментари Харесай

ЕС въвежда такса вход“, ето колко ще струва да се влезе в България

След по-малко от година хората, пътуващи до множеството страни от Европейския съюз, ще би трябвало да заплащат „ входна “ такса от 7 евро.

Европейски Съюз разгласи старта на своята дълго чакана скица ETIAS (Европейска система за информация и позволение за пътуване) - май 2023 година.

Своеобразната виза ще се ползва за всички държави-членки на Шенген и страните кандидатки. Това включва България, Хърватия, Кипър и Румъния - даже и те да не са към момента страни от Шенген.

Европейският съюз сътвори тази стратегия за отбрана и подсилване на своите граници. Основната цел на ETIAS Европа е да разпознава вероятни закани или опасности, свързани с посетителите на европейските страни.

От май 2023 година се чака всички гости, които не се нуждаят от виза за влизане в Европа, да се записват в ETIAS.

В момента има повече от 50 страни, които ще би трябвало да аплайват за унищожаване на визите за ETIAS, когато посещават Шенгенската зона. Отмяната на визите ETIAS е предопределена за кратковременен престой до 90 дни.

Очаква се обаче туристите и бизнес пасажерите да имат утвърден ETIAS, когато пътуват до някоя от страните членки на Шенген.

Според „ правилото за 90 дни “, британците, американците, австралийците и други жители на страни отвън Европа ще имат право да прекарат до 90 дни на всеки 180 в страните от Шенгенското пространство.

Отговарящите на изискванията пасажери ще би трябвало да попълнят онлайн заявление, преди да дойдат. То ще коства €7, само че ще бъде гратис за лица под 18 или над 70 години.

Попълването на формуляра би трябвало да отнеме единствено няколко минути и ще изисква паспортна информация и данни за пътуването, както и някои съществени въпроси, свързани със сигурността.

След като кандидатурата бъде утвърдена щя ще е годна три години.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР