След плоска реакция на инфлационния скок през 2021 г., Банката

...
След плоска реакция на инфлационния скок през 2021 г., Банката
Коментари Харесай

Английската централна банка се разпалва за ястребова позиция, тъй като инфлацията в Обединеното кралство се охлажда

След плоска реакция на инфлационния скок през 2021 година, Банката на Англия се насочва към новата година, изправена пред проливен дъжд от недоволства, които потвърждава прекомерно постепенно, с цел да разпознае подчертаното оттегляне в растежа на цените в Обединеното кралство.

Официалните данни в сряда разкриха внезапен спад в темпа на напредък на потребителските цени до 3,9 % през ноември, което е доста по-ниско от плануваното от икономистите и спад от 6,7 % през септември.

Цифрите провокираха остра реакция на финансовите пазари, защото вложителите усилиха залозите си, че BoE ще стартира да облекчава политиката доста по-рано, в сравнение с допускат формалните му известия.

Цифрите, които също демонстрираха по-ниски показания за главната инфлация и растежа на цените на услугите, пристигнаха единствено дни откакто Комисията по парична политика настоя, че остава подготвена да вдигне лихвите по-високи от 5,25 %, в случай че е належащо, защото Обединеното кралство изостава своите връстници...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР