След пет години застой - зелена светлина за ремонта на

...
След пет години застой - зелена светлина за ремонта на
Коментари Харесай

РЕОРГАНИЗАЦИЯ: Част от бул. „Ал. Стамболийски“ в София става пешеходен

След пет години застой - зелена светлина за ремонта на площад „ Света Неделя “. Очаква се преустройството да стартира идващото лято, а част от бул. да стане пешеходен.

Метални ограждения, счупени плочки и разрушени колчета - по този начин наподобява и до през днешния ден площадът.

„ Тези плочки, първо не са плочки. Както виждате, са отчупени. Може някой да се спъне, да падне и да стане огромна пакост “, разяснява Симона Богданова.

През 2019 година с интернационален конкурс италиански проектант печели план за реконструкцията. Тогавашният кмет Йорданка Фандъкова даде обещание ремонтът да стартира през 2021 година Пет години след състезанието обаче план на хартия има, а почнал ремонт няма.

До няколко месеца ще бъде дефинитивно приключен техническият план. Обществената поръчка ще се организира в границите на идната година. Дори да не се откри финансиране за всички стадии, най-малко тези, с които се стартира пред Съдебната палата и „ Алабин “, може да бъде направено. Така че още следващата година в границите на летния сезон на дейното строителство, изясни Борис Бонев.

По проект по бул. „ Александър Стамболийски “ ще бъде построено ново 400-метрово трамвайно трасе, а достъпът за коли ще бъде стеснен. Линията ще бъде от площад „ Възраждане “ до „ Света Неделя “. Целта ѝ е да облекчи натоварването на трамвайната линия по улица „ Алабин “.

Целият план е на стойност над 50 милиона лв. и би трябвало да бъде приключен след три години.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР