След пет етапа на селекция бяха избрани петимата финалисти в

...
След пет етапа на селекция бяха избрани петимата финалисти в
Коментари Харесай

Варненска фондация сред финалистите в Промяната, да ги подкрепим!

След пет стадия на селекция бяха определени петимата финалисти в деветото издание на " Промянвата " – най-голямата обществено виновна самодейност. Сред тях е и варненската фондация " Радост за нашите деца ", за която Varna24.bg осведоми като медиен сътрудник по плана " Пътуваща пекарна ". 

Фондация " Радост за нашите деца “ е основана през 2004г. от седем майки на деца с разнообразни усложнения. Една година по-късно e открит Център за обществена рехабилитация и интеграция на деца със специфични просветителни потребности " Радост “ от 2 до 18 години.

През последните години породи нуждата от основаване на предпазени работни места за младежи с дефицити и фондацията насочи напъните си към развиване на Социално дружество – по този начин през 2018 година беше създадена пекарна " Радост “ по Оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси “.

Други действия на фондацията са присъединяване в законодателни промени, касаещи хората с увреждания; в дарителски кампании; образование на студенти и стажове по специалности " Логопедия “, " Рехабилитация “, " Социален мениджмънт “, " Психология “; присъединяване в Обществен съвет за хората с увреждания, основан към кмета на Община Варна.

Финалистите в " Промяната " бяха определени измежду 85 плана от цялата страна, след оценка от чиновници на Reach for Change, Нова Броудкастинг Груп и специалисти от неправителствения, обществения и бизнес бранш. За да развият решенията си, петимата ще получат място в Инкубатора на " Промяната ", финансиране, самостоятелни професионални образования, менторска поддръжка, рекламен пакет на стойност 30 000 лева в телевизионните канали на Нова Броудкастинг Груп, както и достъп до интернационалната мрежа на Фондация Reach for Change.

Във фокуса на тазгодишните финалисти са действия като достъпа до качествено обучение посредством цифрови и новаторски решения, заетостта на хора в неравностойно състояние, както и повишението на физическата интензивност на децата в страната.

Фондация “Радост за нашите деца "  предоставя поддръжка на младежи със усложнения да развият професионални умения в предпазена трудова среда, като се концентрира върху самостоятелните им благоприятни условия и качества. Фондацията цели да сътвори условия за реализация на пазара на труда, подготвяйки младежи с физически или различен вид усложнения да бъдат самостоятелни от обществената помощ.

Петте организации не престават към идващия стадий на състезанието – онлайн гласоподаване от публиката, което ще започва в края на септември 2022 година

Гласуването ще дефинира тримата обществени бизнесмени, които ще продължат до последния кръг – среща с детското и възрастното жури на " Промяната ". Големият победител ще получи финансиране в размер на 20 000 лева, двама негови подгласници ще завоюват по 15 000 лева, а останалите двама финалисти – по 5 000 лева Те ще могат да употребяват финансирането, с цел да заздравят своите организации, както и да разпространяват дейностите си.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР