След пауза от 51 дни врагът нанесе нов ракетен удар

...
След пауза от 51 дни врагът нанесе нов ракетен удар
Коментари Харесай

Мощна ракетна атака по Киев след 51 дни затишие и въздушна тревога в цяла Украйна

" След пауза от 51 дни врагът нанесе нов ракетен удар по Киев. (Последният ракетен удар по столицата беше на 9 март 2023 г.) Според информацията, която се обяснява, обстрелът е осъществен от самолети на стратегическата авиация. По предварителни данни във въздушното пространство на Киев са унищожени 11 крилати ракети. Освен ракетите са свалени още 2 безпилотни дрона ", заяви в канала си в Телеграм ръководителят на Киевската военна администрация Сергей Попко.

По думите му вследствие на падащи парчета е пресечен електропровод. Няма жертви измежду цивилното население и опустошения на жилищни обекти и инфраструктура.

" Още един път се обръщам към жителите на Киев и ще дублирам тези думи непрекъснато - не подценявайте сигналите на въздушната паника! Погрижете се за себе си и околните си ", прибавя Попко.

Същевременно президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че е оповестена въздушна паника в цялата страна. 

Според Интерфакс тази нощ е имало гърмежи в областите Днепър, Кременчук и Полтава в Централна Украйна, както и в южната Николаевска област.

В обществените мрежи тази заран се появи и видео на горяща и отчасти разрушена жилищна постройка в град Уман. Говорител на полицията съобщи, че на място работят избавителни екипи. Все още няма информация за жертви и потърпевши.

Същевременно ръководителят на пресцентъра на групировката " Център " Александър Савчук съобщи пред ТАСС, че нейните артилерийски подразделения в направление " Красни Лиман " (старото наименование на Лиман) са поразили към 130 цели на украинските въоръжени сили (ВСУ).

" В Краснолиманското направление артилерийските подразделения на групата сили " Център " са поразили към 130 противников цели. Повече от 100 от тях са изумени в регионите, където са съсредоточени жива мощ и огнева мощност на ВСУ ", посочи той.

По думите му е бил погубен и украински безпилотен летателен уред, а два опорни пункта на украинските въоръжени сили са били изумени от тежки огнехвъргачни системи " Солнцепек ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР