След първите няколко минути играхме изключително, не съм виждал българския

...
След първите няколко минути играхме изключително, не съм виждал българския
Коментари Харесай

Росен Барчовски: Играхме със страхотен характер, умно в нападение и със страшна защита

След първите няколко минути играхме извънредно, не съм виждал българския отбор да играе по този начин. Посвещавам успеха на публиката, тъй като в България не се случва постоянно такава атмосфера. Тези хора толкоз чистосърдечно поддържат тима. Това сподели селекционерът на българския народен отбор по баскетбол Росен Барчовски след трагичната победа над настоящия международен първенец Германия с 67:62 в дуел от европейските квалификации.

" Не знам до каква степен реалистично е било да имаме вяра, само че доста искахме. Лично аз съм задължен да имам вяра постоянно, против който и да играем. Започнахме прибързано в нахлуване, то си личеше, само че беше рано, това не ме притесняваше. След това играхме със страховит темперамент, мъдро в нахлуване и със страшна отбрана ", продължи Барчовски след триумфа в " Арена Ботевград ".



" Имахме и проблеми. Благодарност на Коди Милър-Макинтайър и Павлин Иванов, които сами пожелаха да играят. Това е една дребна победа, когато контузени и заболели състезатели сами пожелаят да играят за народен тим. Хубава атмосфера и в този момент можем малко да се порадваме ", добави старши треньорът на националите по баскетбол.

" Не мога още да изживея успеха. Поприказвахме се съществено след първия мач, не скрих никакви рецензии след срещата с Швеция. Ще ми се да видя два следващи мощни мача от нашия отбор. Би ми се желало да не са толкоз инфарктни мачовете, само че успехите са най-важни ", разяснява още селекционерът.



Крилото на мъжкия народен тим Георги Боянов приказва след успеха над Германия.

“Щастливи сме. Аз мисля, че може би даже да не осъзнаваме какво сме създали, тъй като адреналинът и страстта са ни завладели, всички момчета в щаба се борехме за България. Направихме в действителност страховит мач, показахме тази българска сила и неотстъпчивост, която би трябвало постоянно да демонстрираме. Благодарни сме на публиката, тъй като те през днешния ден доста ни помогнаха ”, съобщи Боянов.

“Очевидно успяхме да реализираме успеха с много добра отбрана. Ограничихме ги до 27 точки на полувремето, което никой не вярваше, че ще го създадем, даже ние. Защитата ни завоюва мача ", разяснява и Йордан Минчев след триумфа над международните първенци.

" Емоцията е напълно елементарна. Няма значение кой тим побеждаваме, при такава аудитория и у дома да победиш е нещо необикновено. Да виждаме всички да си потеглят щастливи от залата е най-хубавото нещо, което можем да желаеме. Показахме, че не сме новобранец. Още няколко тима в такава роля също победиха през вчерашния ден и оня ден. Това са мачове на доста високо равнище. Като включим и натурализираните чужденци и се получават доста изненади ”, сподели още Минчев.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР