След първи октомври няма да има поддръжка на пътищата, каза

...
След първи октомври няма да има поддръжка на пътищата, каза
Коментари Харесай

Пътните фирми плашат, че ще спрат поддръжката на пътищата от 1 октомври -

След първи октомври няма да има поддръжка на пътищата, сподели през днешния ден пред Българска национална телевизия ръководителят на Браншова камара " Пътища " Стефан Чайков. Причината е, че на фирмите не е платено и с тях не са подписани нужните контракти. Става въпрос за неизплатени 720 млн. лева за към този момент осъществени действия.

За Чайков единственото решение на казуса е Народното събрание да разпореди на Министерския съвет решаването на казуса, тъй че в случай че то бъде необуздано по него да може да се работи.

Утре браншовата камара готви митинги в цялата страна, които ще обзет над 20 точки. Ще има и блокади на пътища. Според Чайков наранени са повече от 80 компании.

Депутатът от " Продължаваме промяната " Настимир Ананиев разяснява, че казусът с основанията за заплащанията не е решен и до момента в който това е по този начин няма по какъв начин сумите да се преведат.

" Когато приказваме за обществени средства не може лековато да платим едни милиарди на пътните компании. Има напън да се разпише един празен чек ", разясни той.

Ананиев напомни, че междуведомствената комисия, която е проверила общо 906 задачи е разкрила нарушавания в 79% от тях.

" Ще предложа на комисията по районно развиване да се одобри решение, че на правилния бизнес ще се заплати. За останалите ще желая да се прави обстойна инспекция, тъй като досега тя е по документи. Има подготвеност тази седмица да разгледаме въпроса ", сподели още Настимир Ананиев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР