След първата година от управлението на президента Доналд Тръмп, следващата

...
След първата година от управлението на президента Доналд Тръмп, следващата
Коментари Харесай

И през втората си година в Белия дом Тръмп ще има много работа

След първата година от ръководството на президента Доналд Тръмп, идната стартира с изправяне на основния състезател пред парализа на държавното управление и престараване посред следствия, рецесии и политически неловка обстановка.

След 365 дни в Овалния кабинет Тръмп открива, че стремежът му бързо да извърши предизборните си обещания отстъпва пред суровата действителност на ръководството и изгледите за по-слаби резултати на изборите през ноември. Правителствени сътрудници, външни съдружници и републиканци на Капитолийския рид считат, че Белият дом на Тръмп продължава да е изправен пред доста от същите провокации, с които се бореше предходната година, плюс нови обрати в другите сюжети.

Разследването на специфичния прокурор Робърт Мюлър за съветска интервенция в изборите през 2016 година от ден на ден се доближава към Овалния кабинет. Парализата на държавното управление акцентира законодателните провокации, които не престават да съществуват даже откакто републиканците управляват Белия дом и двете камари на Конгреса, и ясно демонстрира нуждата държавното управление по-внимателно да насочва политическия си капитал по съответни въпроси от дневния ред. А изборите през есента се обрисуват като референдум за ръководството на Тръмп.

" Във втората година нещата към този момент не са едноизмерни ", сподели Ари Флайшър, който беше прессекретар при президентството на Джордж У. Буш. " Всяко държавно управление прави неизбежна смяна и тя е да признае, че към този момент не става дума за бъдещи събития и обещания, а за отстояване и рекламиране на достиженията от предходната година. "

Нито едно държавно управление не идва на власт изцяло квалифицирано за задачата да води ръководството, а екипът на Тръмп докара разрива до нова прекаленост. Републиканците отвън Белия дом в този момент се надяват, че държавното управление на Тръмп ще бъде по-схватливо в политически проект. Но 71-годишният президент се оказва правилен на своя темперамент, доверявайки се повече на своите инстинкти, в сравнение с препоръките на сътрудниците си, и няма причина да чакаме, че това ще се промени.

Това, което Тръмп желае да чуе

Все отново Тръмп е изменен от претърпяното през миналата година, споделят сътрудници и външни съветници, множеството от които приказваха при изискване да не се оповестяват имената им, защото не бяха упълномощени намерено да разискват вътрешни въпроси. Президентът от ден на ден се опасява от приключвания. Неговият вътрешен кръг от другари е по-малък, последно след изгонването на някогашния основен пълководец Стивън Банън. Тази по-малка група неофициални съветници вижда по какъв начин Тръмп предизвиква хората, които му споделят това, което той желае да чуе, обявиха няколко души, които постоянно приказват с него. А това, дружно с решимостта на началника на канцеларията Джон Кели да не управлява президента, ускорява импулсивността на Тръмп.

Какво следва?

Предприемат се кадрови промени за повишение на успеваемостта на екипите по политически и законодателни въпроси в Западното крило като подготовка за изборите през ноември, а Тръмп и вицепрезидентът Майк Пенс приготвят нападателни графици за пропаганда и набиране на средства.

Въпреки процъфтяващата стопанска система Тръмп има рекордно невисок рейтинг на утвърждение за президент, който ръководи от една година, понижаван от партийните разногласия и личните му дейности и изказвания, предизвикващи разделяне. Изборите през есента са решителен миг за Тръмп и могат да окажат въздействие върху устрема му към втори мандат - старания, които ще стартират съществено идната година.

Законодателите републиканци са рамката, в която се откроява значимостта от опазване на контрола върху Камарата на представителите и Сената в термини, които обслужват Тръмп: възможен демократически надзор би дал на най-яростните критици на президента опция да го призоват за свидетелски показания.
Разтревожен от възможна загуба на Сената, Белият дом възнамерява да продължи нападателния си блян за назначение на консервативни съдии, преди Конгресът да излезе в отмора за предизборния интервал.
Въпреки всички законодателни упоритости през първата година на Тръмп втората се обрисува да бъде по-малко шумна.

Обещания и резултати

Имиграцията, която е препъникамъкът при сегашната парализа, се обрисува като най-обещаващата опция, откакто президентът провокира рецесия, определяйки на 5 март да изтече срокът на закрилата, предоставяна на към 700 000 имигранти, доведени нелегално в Съединени американски щати като деца. Той се надява да употребява това като средство за въздействие, с цел да прокара твърдолинейните си имиграционни цели.

Преди обръщението " За положението на съюза " на 30 януари Белият дом приготвя дълго отлагани оферти за политиката в инфраструктурата и обществената област, само че не се чака необикновен прогрес, откакто конгресмените стартират да насочват вниманието си към своето преизбиране. Служители на Белия дом споделиха, че Тръмп с неспокойствие чака да посвети огромна част от годината на рекламиране на своите достижения в кандидатурите за правосъдни назначения, дерегулацията и прокарването на данъчната промяна. " Ако първата година е обвързвана с броене на предизборните обещания, през втората година можем да приказваме за резултати ", сподели представителят на Белия дом Хоган Гидли.

Правителствени чиновници показаха речта на Тръмп в четвъртък в Пенсилвания, където той посочи изгодите от своя данъчен проект, като образец за неговите старания да популяризира своята първа година пред обществеността.
В чужбина не престават да съществуват доста от същите провокации. Ядрената опасност от Северна Корея ангажира все по-голямо внимание в Западното крило. А макар че позициите на групировката " Ислямска страна " в Ирак и Сирия са отслабени, Тръмп е изправен пред нови въпроси за ролята на американските войски в района. /БТА

Всичко, което би трябвало да знаете за: Президентът Тръмп (653)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР