След парламентарните избори догодина Австрия ще се откаже от ветото

...
След парламентарните избори догодина Австрия ще се откаже от ветото
Коментари Харесай

Австрия щяла да ни пусне в Шенген след парламентарните ѝ избори?

След парламентарните избори следващата година Австрия ще се откаже от ветото за Шенген. Така австрийският политолог проф. Райнхард Хайниш разяснява вътрешнополитическата причина за блокадата на национал-консервативното държавно управление във Виена.

" Това, което по-скоро може да принуди държавното управление да се откаже от блокадата, са ползите на австрийския бизнес. По време на парламентарното разискване се разбра, че австрийските компании търпят загуби от това,  че България и Румъния са отвън Шенген. Управляващата Народна партия не е просто консервативна партия, която се занимава с крайната десница. Тя е естествената партия и бранител на ползите на бизнеса. А бизнесът към този момент осъзнава, че ветото към този момент пречи на икономическите връзки с България и Румъния ", споделя австрийският политолог проф. Райнхард Хайниш. 

Интервю с политолога проф. Райнхард Хайниш от университета в Инсбрук пред.

 
" Разширяването на Шенген няма никакъв смисъл ", отсече австрийският вътрешен министър Герхард Карнер в коментар на апела на ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен България и Румъния да бъдат неотложно признати в зоната без граничен надзор. Борбата против незаконната миграция и каналджийството да се трансфорат в съществена политика на Брюксел, изиска в отговор Австрия. Какво пречи на държавното управление във Виена да се откаже от наложеното несъгласие? 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР