След пълномащабната военна агресия на Русия в Украйна през 2022

...
След пълномащабната военна агресия на Русия в Украйна през 2022
Коментари Харесай

Германия въоръжава приоритетно Украйна 


След пълномащабната военна експанзия на Русия в Украйна през 2022 година, Украйна се трансформира в най-големия вносител на оръжия от Германия. Това заяви РБК-Украйна, базирайки се на отчет на немското министерство на стопанската система.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8773
Миналата година немското държавно управление е издало самостоятелни лицензи за експорт на оръжие на стойност 8,36 милиарда евро. На Украйна се пада една четвърт от целия експорт, а точно съвсем 2,25 милиарда евро.

Нидерландия е на второ място в листата на страните, в които са изпратени най-вече немски оръжия, а Съединени американски щати и Обединеното кралство са на трето и четвърто място.

" Повече от 90% от износа на оръжия се насочва към близки страни сътрудници и Украйна за самоотбрана. Другите трети страни се третират рестриктивно в сходство с политическите правила. В интерес на нашата сигурност е също по този начин оръжията да не попадат в ръцете на страни, които редовно нарушават правата на индивида ", съобщи държавният секретар на немското министерство на стопанската система и опазването на климата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР