След падането на тоталитарния режим, за по-малко от три десетилетия,

...
След падането на тоталитарния режим, за по-малко от три десетилетия,
Коментари Харесай

За три десетилетия Албания „олекнала“ с около 1,64 милиона души

След рухването на тоталитарния режим, за по-малко от три десетилетия, към 1,64 милиона албанци или 36% от популацията, живеят и работят в чужбина, основно в Гърция, Италия, Германия, Съединени американски щати, Канада, Англия. и Швейцария.
претърпява натоварен интервал на от 90-те години на предишния век, който продължава и през днешния ден, въпреки и с друга скорост и не със същата активност.
Имиграционната вълна се изяснява с редица социално-икономически фактори, само че също и вследствие на неефективни държавни политики за ръководство на всеобщата емиграция.
Според Държавния статистически институт единствено в интервала 2011-2019 година 13% от популацията емигрира - над 360 хиляди души.
 Борисов към Рама: България поддържа Албания за Европейски Съюз Борисов към Рама: България поддържа Албания за Европейски Съюз
Министър-председателят Бойко Борисов организира телефонен диалог с премиера на Албания Еди Рама. Във фокуса на диалога бе позицията на...
Над 53% от напусналите страната имат приблизително или висше обучение, множеството от тях са млади. Около 60 % от тях показват като причина за напускането на родината си бедността там.
Според Армела Дзахо от Института за народна власт и медиация младежите не престават да употребяват и най-малката опция да изоставен страната.
От януари до август тази година 30 000 албански жители, 79% от които млади, са потърсили леговище в една от страните на Европейски Съюз, основно Германия и Франция.
" Наближаваме края на третото десетилетие от началото на емиграцията и в Албания този цикъл на миграционен преход към момента не е завършил, " сподели тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР