След отпадането си в третия кръг на Australian Open най-добрият

...
След отпадането си в третия кръг на Australian Open най-добрият
Коментари Харесай

Григор Димитров падна с една позиция в световната ранглиста

След отпадането си в третия кръг на Australian Open най-хубавият български тенисист Григор Димитров слезе с една позиция надолу в международната класация при мъжете.

31-годишният Димитров, който отпадна в третия кръг на шампионата от Големия шлем в Мелбърн от бъдещия първенец Новак Джокович (Сърбия), към този момент е 29-и в класацията с 1440 точки.

С рекордния си десети успех в Австралия през вчерашния ден Джокович пренаписа историята. Той прогресира с четири места и стана първият, който заема лидерската позиция след толкоз огромен скок в класацията.

Сърбинът, който натрупа актив от 7070 точки, е лидер в рекордната за мъжете 374-а седмица, а в случай че остане номер 1 до 27 февруари, то той ще усъвършенства върховото достижение на германката Щефи Граф от 377 седмици на върха на международната класация по тенис (мъже и жени).

Испанецът Карлос Алкарас, който не игра в Мелбърн поради контузия, падна на втора позиция с 6730 точки, а финалистът в Откритото състезание на Австралия Стефанос Циципас (Гърция) към този момент е трети с 6195 точки.

При дамите първата ни ракета Виктория Томова отстъпи с 8 позиции, само че остава в топ 100, заемайки 99-о място в обновената ранглистата на WTA.

Томова продължава да бъде и единствената българска представителка в топ 300 на сингъл при дамите с 652 точки. Гергана Топалова заема 322-а, а Изабелла Шиникова се намира на 390-о място.

Полякинята Ига Швьонтек резервира първото си място в ранглистата с 10485 точки. Втората позиция към този момент се заема от новата шампионка от Откритото състезание на Австралия Арина Сабаленка (Беларус) с 6100 точки, а трета с 5210 точки е тунизийката Онс Жабур.

Финалистката от Мелбърн Елена Рибакина от Казахстан влезе в топ 10, изкачвайки се с 15 позиции до десетата в класацията.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР