След отпадането на ограничителните мерки от днес само едно отделение

...
След отпадането на ограничителните мерки от днес само едно отделение
Коментари Харесай

След края на мерките: Само едно отделение може да приема болни от COVID-19 в област Русе

След отпадането на ограничаващите ограничения от през днешния ден единствено едно поделение ще може да приема пациенти с COVID-19 на територията на цялата русенска област. Това съобщи пред Българска национална телевизия заместник-председателят на Българска болнична асоциация Алисе Муртезова, която е и административен шеф на една от университетските лечебни заведения в града.

Лечебното заведение, в което работи Алисе Муртезова, не разполага с инфекциозно поделение, само че сега в него са настанени 40 пациенти с коронавирус като 12 от тях са в интензивно поделение. Всички те са признати до вчерашния ден, когато изключителната конюнктура към момента беше в действие.

По думите ѝ през днешния ден лечебните заведения в региона са получили инструкции от РЗОК, съгласно които пациенти с ковид към този момент могат да бъдат одобрявани единствено в лечебни заведения, разполагащи с инфекциозно поделение.

" За цялата област Русе има единствено едно инфекциозно поделение в държавната болница " Канев ". В същото време сега на територията на региона има над 80 пациенти с коронавирус, настанени в лечебно заведение. Тези пациенти от през днешния ден нататък няма по какъв начин да ги одобряваме. Ако излезе пациент с коронавирус, би трябвало да го насочим към инфекциозно поделение. " - сподели Муртезова.

Въпреки че ограниченията отпадат от през днешния ден, в лечебното заведение рестриктивните мерки в достъпа, наложителните маски, дистанцията и дезинфекцията не престават да са в действие със заповед на управлението на болничното заведение.

Как хората от Русе одобряват отпадането на ограничаващите ограничения вижте в директното включване на Андрей Кючуков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР