След отпадането на Левски и ЦСКА, турнирът за националното отличие

...
След отпадането на Левски и ЦСКА, турнирът за националното отличие
Коментари Харесай

Купата на България - има ли магия без Левски и ЦСКА?

След отпадането на Левски и ЦСКА, шампионатът за националното отличие умерено може да се прекръсти " Купата на половин България ". И няма да има нищо обидно в това, предвид на голямата фенска маса, която грандовете на родния футбол генерират. Добавете към това неналичието и на пловдивските колоси, с цел да заключим, че финалният стадий за Купата ни предлага известна доза романтика.

Наречете го даже магия, че да се доближим леко до братята англичани!

Но кой на какво може да се надява след изтегления чоп по-рано през днешния ден.
 Столично дерби на полуфиналите за Купата на България! Обновена
Столично дерби на полуфиналите за Купата на България!

Жребият е явен

ЯВНИЯТ ФАВОРИТ - ЛУДОГОРЕЦ

Разградчани може и да са доминант в efbet Лига, само че не по този начин стоят нещата за Купата. Дълги години този трофей кавалерски беше отстъпван от " орлите ", с цел да се борят " други тимчета, всякакви ", та да има най-малко малко конспирация в българския футбол. Последните два сезона обаче представянето на " зелените " не е на нужното равнище. Лудогорци слязоха измежду " простолюдието " и успех с Купата има съществено значение. На първо място това ще бъде обръщение към съперниците на отбора, които през този сезон надигнаха глава и сега направиха по този начин, че хегемонът да бъде на второ място за състезание и да се моли за неточност на ЦСКА в борбата за купата.
 Снимка 613029
Източник:

Следва и безкрайната упоритост на новия старши-треньор Ивайло Петев. Кметът неотдавна се завърна в българския футбол и е гладен за титли. А какво по-добро начало с евентуален златен дубъл! Да не забравяме и деликатната обстановка, в която се намират разградчани. С оглед отсъствието на Левски и ЦСКА, неуспех в шампионата би означавал нов гласовит пестник към плана от Разград, а това няма да се хареса на ръководещите клуба.
 Шефът на скаутите в Лудогорец: Отдавна не сме печелили купата, Черно море може да победи всеки
Шефът на скаутите в Лудогорец: Отдавна не сме печелили купата, Черно море може да победи всеки

Надявам се да ги отстраним, споделя той

Забележете, Лудогорец е печелил Купата на България единствено два пъти. А последният трофей датира от 2014 година, когато на стадион " Лазур " в Бургас е надвит Ботев (Пд). 9 години без да е №1, в която и да е конкуренция у нас, наподобява прекомерно доста за разградчани.

СКРИТИЯТ ФАВОРИТ - ЧЕРНО МОРЕ

Горният откъс можеше да бъде " претрупан " с много по-силни прилагателни, подкрепящи изказванието ми, че Лудогорец ще прегази конкуренцията за Купата, в случай че на пътя им на полуфиналите не заставаше Черно море. Може би единственият отбор в България, който знае по какъв начин да играе и печели против разградчани.

" Моряците " от много години са бодил в петата на хегемона, а в този момент ще имат още две срещи, в които да затвърдят тази традиция. Отявлено може да заявим, че селекцията на Илиан Илиев има всичко належащо, с цел да завоюва втора Купа в клубната си история. И всичко това ще бъде апотеоз на вярна методика и поетапно повдигане на кадровия капацитет във варненския състав. " Зелено-белите " са извънредно уравновесен отбор, който може да предложи многообразие в игрови проект.
 Легенда на Черно море: Надявам се, че и в двата дуела против Лудогорец ще има феърплей
Легенда на Черно море: Надявам се, че и в двата дуела против Лудогорец ще има феърплей

Илиан Илиев е отличен треньор и знае по какъв начин да избира печеливша тактика, споделя Божил Колев

Макар и да водят борба за Топ 6 в efbet Лига, от Черно море сигурно няма да неглижират уговорките си за Купата. " Моряците " към този момент потвърдиха какво могат против Лудогорец, освен това в Разград, където жестоко ощетяване от съдиите им попречи да завоюват заслужена точка, или три, против Кирил Десподов и компания преди месец. Бонус за скрития любимец е съществуването на голям брой играчи в отлична форма. Атанас Илиев последователно намира най-хубавата си форма, а партньорството му с Исмаил Иса в офанзива наподобява повече от смъртоносно за вражеската отбрана. Прибавете към това постоянните изяви на Мазир Сула, Васил Панайотов и Виктор Попов, с цел да получите състав подготвен на всичко, с цел да зарадва правилните си последователи с нов трофей.
 Снимка 613082
Източник:

ЕНИГМАТА - ФК ЦСКА 1948

От появяването си в елита, ФК ЦСКА 1948 несъмнено прави своя най-силен сезон. Кампания, минаваща под изключителната голова серия на Ивайло Чочев.
 Стойчо Младенов: Сигурен съм, че Локо (Сф) ще търси реванш
Стойчо Младенов: Сигурен съм, че Локо (Сф) ще търси реванш

Надявам се да се оправим и да играем край, разяснява той

След Лудогорец, " алените " разполагат с най-голямо многообразие от качествени футболисти. Снощи това ни разкри и треньорът Тодор Янчев, който във значимия четвъртфинал против Арда си разреши лукса да остави измежду запасите Чочев, Карагарен, Октавио и Ангел Лясков. Именно тази опция за смяна в проекта, когато е належащо, прави ФК ЦСКА 1948 извънредно сериозен кандидат за Купата на България.
 Снимка 613217
Източник:

И тук идва леката тайнственост - накъде ще насочат силите си " алените " футболисти. Доказване в efbet Лига, където на хартия те даже имат късмет за купата, или пък ще заложат на директния път към Европа посредством втората по авторитет конкуренция у нас. От клуба несъмнено се нуждаят от този трофей заради футболни и чисто имиджови аргументи. А това, че конкурент на полуфиналите ще бъде Локомотив (София) дава спомагателна убеденост. Не че мач с мач си наподобява, само че спомнете си метода, по който беше реализирана успеха с 6:0 посред квартал " Надежда " и тогава ще си приказваме отново.

МЕЧТАТЕЛИТЕ - ЛОКОМОТИВ (СОФИЯ)

Лично за мен, най-романтичен наподобява разновидността с Купата на България да победи Локомотив (София). Необикновеният тим на елементарния човек! Представете си единствено, " железничарите " банкрутираха, извървяха своя сложен път от " А " -Окръжна до efbet Лига, а в този момент са на три положителни резултата от националното отличие!
 Спортният шеф на Локо (Сф): Хубавото е, че няма да има дълги пътувания до Разград или Варна
Спортният шеф на Локо (Сф): Хубавото е, че няма да има дълги пътувания до Разград или Варна

Ще потърсим реванш за този резултат, споделя той

В историята си " червено-черните " са печелили трофея четири пъти. За последно това се случва през акция 1994/95, когато надигран с 4:2 е Ботев (Пд). Попаденията за спечелилите са дело на Дончо Донев, Ясен Петров, Йордан Маринов и Симеон Чилибонов. Щастлив завършек на локомотивската приказка заслужава и клубният им президент Иван Василев, който през последните години наподобява, че прави и невъзможното, с цел да държи на повърхността емблематичния столичен клуб.
 Снимка 612914
Източник:

Но Локо не е единствено сантиментална история, а и един стойностен футболен отбор. Младият експерт Станислав Генчев получи опцията на мира да развива своите визии за играта и положителните резултати не закъсняха. " Железничарите " направиха любопитна комбинация от футболисти, събирайки потвърдени имена като Костов, Райнов, Димо Бакалов, Антонио Вутов, с любопитни бразилци като Карлос Франса, Алан Диас и Бубакар Гайе. Прибавете към тях биткаджиите Краси Милошев и Божидар Кацаров, с цел да разберете още занапред, че полуфиналните борби с ФК ЦСКА 1948 няма да имат нищо общо с това 0:6, което докара до батални подиуми сред почитатели на клуба.

И ЕДИН СЪВЕТ...

Стара класика е финалът за Купата да се играе на стадион " Васил Левски ", само че с оглед фенската маса, която могат да съберат четирите отбора, може би по-добре е конфликтът да се организира на различен терен, с по-малък потенциал. И в това няма нищо обидно, просто ще се сътвори по-качествена футболна атмосфера, каквото заслужават всички кандидати за спечелването на националното отличие. Пък въпреки от него към този момент да се интересува " половин България ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР