След отпадането на извънредното положение в страната от 13 май

...
След отпадането на извънредното положение в страната от 13 май
Коментари Харесай

Утре ще се обсъди отварянето на театрите

След отпадането на изключителното състояние в страната от 13 май в действие ще останат редица ограничавания и забрани, сподели здравният министър Кирил Ананиев, от който към този момент ще зависи определянето на ограниченията против ковид, пред БНР в неделя.

Запазват се краткотрайните забрани за влизане на жители на страни отвън Европейски Съюз и европейски с огромен брой инфектирани на територията на страната и 14-дневната картина за завръщащи се българи, както и за напредване в страната, в случай че има епидемиологични огнища. Все още няма да могат да се посещават театри, опери, кина, само че тази тематика ще бъде разисквана още в понеделник с министъра на културата Боил Банов. Ще продължи докладът на заболелите от Covid-19.

На 13 май изтича действието на признатия закон за изключителното състояние, само че още на идващия ден се чака Народното събрание дефинитивно да одобри законовите текстове, регламентиращи по какъв начин ще се ръководят епидемиологични рецесии.

" Ако се запазят сегашните текстове, не би трябвало да се трансформира философията на записаното в частта на опазването на здравето, а да се уточняват единствено някои тълкувания и дефиниции, с цел да няма несъгласие в тълкуванието. Според втората догадка – всички политически сили ще внесат до края на деня промени, може да се одобри вземането на решение за въвеждане на изключителна епидемиологична конюнктура да става от Народното събрание след импортирано предложение от Министерския съвет, на база на оценка от министъра на опазването на здравето и от основния държавен здравен контрольор ", разяснява Ананиев.

" В понеделник ще има среща с министъра на културата и ще разгледаме негов проект за всяка последваща крачка при какви условия, с цел да стартира поетапното отваряне на дейностите в закрити пространства ", сподели той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР