След отмяната на Гран При на Емилия-Романя във Формула 1,

...
След отмяната на Гран При на Емилия-Романя във Формула 1,
Коментари Харесай

Ботас победил двукратен олимпийски шампион миналата седмица

След анулацията на Гран При на Емилия-Романя във Формула 1, поради проливните дъждове и наводненията в едноименната италианска област, водачът на Алфа Ромео Валтери Ботас се включи в съревнование от Световните серии по колоездене на макадам в Шотландия.

Финландецът приключи надпреварата при мъжете на 118-та позиция, а неговата другарка Тифани Кромуел завоюва при дамите. Преди началото на уикенда за Гран При на Монако Ботас пред медиите за какво се е присъединил в надпреварата.

„ Първо на първо това, което се случи (наводненията) е извънредно и се надявам помощта да не стопира. Беше нереално. В сряда си бях опаковал багажа и тъкмо щях да потеглям към Имола, когато ми се обадиха да ми кажат, че надпреварата е анулирано.

„ Тогава се зачудих какво ще върша през уикенд. В Шотландия имаше едно съревнование, в което Тифани щеше да взе участие. Намерих си самолетен билет, отидох в Шотландия и се включих в надпреварата от Световните серии. Трябваше да се състезавам, тъй като бях доста разчувствуван за „ Имола “, сподели Ботас.

В надпреварата присъединяване взе и олимпийският първенец в триатлона от Лондон 2012 и Рио 2016 Алистър Браунли, който приключи на 213-та позиция, на повече от 18 минути зад Ботас. Самото трасе, по което се организира надпреварата, бе с дължина от 110 километра и включваше близо 2 000 метра нанагорнище, най-вече по тежък макадам.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР