След отлагане и шумни скандали от днес народните представители ще

...
След отлагане и шумни скандали от днес народните представители ще
Коментари Харесай

Нови правила в парламента: От днес в зала само с ковид сертификат

След отсрочване и шумни кавги от през днешния ден народните представители ще влизат в Народното събрание със зелен документ.

Тези, които не са преболедували, имунизирани или нямат антитела, ще се тестват в специфични фургони пред постройките на Народното събрание, като цената ще е за тяхна сметка.

А единствено преди седмици, на Ивановден, зеленият документ за Народното събрание въодушеви бурни диспути в пленарната зала:

" Приемането на зеления документ не е въпрос на популизъм, а на правдивост, на виновна гражданска позиции ", сподели Андрей Гюров, ръководител на ПГ на Политическа партия.

" Много апелирам, вносителите да уточнят, армията ли ще повикате, с цел да ни спрете да влезем, или ще повикате НСО също да ни стопира. Вие предизвиквате революция ", съобщи тогава Елена Гунчева, народен представител от " Възраждане ".

" Ние не браним през днешния ден режим просто който е обикновен, какъвто би трябвало да бъде за български доктор и преподавател, подобен би трябвало да е и за народния представител ", настоя Явор Божанков, народен представител от Българска социалистическа партия за България.

" Какво ще стане, в случай че жителите не могат да подават тъжби, само че входа ли ще си ги подават? ", попита на собствен ред Ива Митева, народен представител от Има Такъв Народ.

Така, след бурните пристрастености в пленарната зала и към Народното събрание, от понеделник в постройките на Народното събрание ще се влиза със зелен документ.

На входа депутатите ще би трябвало да покажат документ, че са имунизирани, преболедували, с антитела или годен негативен тест за ковид.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР