След острите критики на Илон Мъск по адрес на Apple,

...
След острите критики на Илон Мъск по адрес на Apple,
Коментари Харесай

И Зукърбърг критикува Apple за действията ѝ

След острите рецензии на Илон Мъск по адрес на Apple, в този момент към недоволните от компанията се причисли и Марк Зукърбърг. Той съобщи, че дейностите на Apple в магазина ѝ за приложения не са устойчиви, оповестява Axios.

По време на конференцията Dealbook, проведена от в. The New York Times, Зукърбърг още веднъж е подлагал на критика Apple. " Смятам, че казусът е в контрола на платформата. Apple явно има свои ползи. Фактът, че фирмите би трябвало да оферират приложенията си извънредно през платформи, които са конторлирани от съперниците им, е спор на ползи ", споделя Зукърбърг.

Според него в тази обстановка Apple " не е просто добър властник, който се грижи за ползите на хората ". Зукърбърг добавя, че политиката на Apple в онлайн магазина, е друга по отношение на тази на Microsoft и Гугъл, които позволяват инсталиране на приложения и от трети източници.

" Мисля, че Apple се уточни сама като единствената компания, която се пробва да управлява какви приложения има на устройството и не мисля, че това е резистентен модел нито положително място, на което да бъдеш ", добавя Зукърбърг.

Реакцията му не е изненадваща. Apple и Meta близо година са в спор поради дейностите на производителя на iPhone. Apple вкара ограничавания за събирането на данни от устройствата, което доста повлия на приходите от реклама на Фейсбук. Двете компании са в спор до каква степен ограничаването пази потребителите или е просто форма на надзор върху конкуренцията.

Зукърбърг беше запитан и какво счита за дейностите на Мъск в Twitter досега. " Мисля, че промишлеността става по-интересна, когато хората подхващат разнообразни подходи. Може да се съгласите или не с това, което Илон прави или по какъв начин го прави. Но мисля, че ще е доста забавно да забележим по какъв начин това ще се развие ", споделя той.

Междувременно Мъск разгласи, че е бил в централата на Apple и се е срещнал с Тим Кук. Новият притежател на Twitter споделя, че двамата са изгладили недоразуменията с изказванията, че Apple обмисля да отстрани Twitter от магазина си за приложения. " Тим беше безапелационен, че Apple в никакъв случай не е обмисляла подобен ход ", споделя Мъск.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР