След остри обществени реакции гръцкият министър на транспорта и инфраструктурата

...
След остри обществени реакции гръцкият министър на транспорта и инфраструктурата
Коментари Харесай

Гърция премахва кампания срещу абортите в атинското метро

След остри публични реакции гръцкият министър на превоза и инфраструктурата Костас Караманлис разпореди от атинското метро да бъдат свалени постери, ситуирани в границите на акция против абортите, тъй като са ориентирани " против едно изцяло открито и неоспоримо право на дамите ", оповестява осведомителният уебсайт news247.gr., представен от Българска телеграфна агенция.

В постерите на акцията се споделя: " Знаеш ли, че от 18-ия ден бие сърцето му? От 42-ия ден се откриват мозъчни талази? От 8-ата седмица са образувани всичките му органи? От 10-ата седмица усеща болежка. Избери живота. "

В известието на министерството се споделя, че акциите, които се организират на обществени места, не би трябвало да разделят публичното мнение, нито да оскърбяват дамите, които са били принудени да създадат един подобен сложен избор в живота си.

Абортите в Гърция са разрешени до 12-ата седмица на бременността при всички случаи по решение на бременната жена, до 24-ата седмица при индикации за съществени увреждания на плода, до 19-ата седмица при обезчестяване и без ограничавания при непосредствена заплаха за живота или за трайно увреждане на здравето на дамата.

В Гърция няма публична статистика за броя на абортите. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР