След остри критики за състоянието на един от най-големите природни

...
След остри критики за състоянието на един от най-големите природни
Коментари Харесай

Боклук с добавена стойност

След остри рецензии за положението на един от най-големите естествени благосъстояния - връх Еверест, държавното управление на Непал и планинарските групи тази година проведоха шестседмично разчистване.
 Еверест, бъдещите експедиции до върха и за какво от ден на ден хора ще умират в тях
Защо от ден на ден хора ще умират на Еверест

Мрачна прогноза

Екип от 14 индивида събра повече от 10 тона отпадък, изкачвайки съвсем осем хиляди метра от базовия лагер до най-близкия лагер до върха. Всички боклуци обаче бяха откарани до центровете за преработване в Катманду, с цел да им се вдъхне нов живот.

" Не е належащо отпадъците да се разхищават ", счита Набин Бикаш Махарджан от локалната организация за преработване Blue Waste to Value (BW2V).

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Namas Adventure (@namas_adventure) на Май 31, 2018 в 8:43 PDT

Тъй като те получават комбинация от разнообразни материали от Еверест - алуминий, стъкло, пластмаса, желязо, огромна част от тях в действителност могат да бъдат рециклирани. Махарджан мисли, че би трябвало да се продължим цикъла и да се добави стойност на остарелия отпадък.

Затова служащите сортират ръчно материалите. Така желязото се изпраща до компании за произвеждане на стоманени прътове, алуминиеви кутии към производители на съдове, а изхвърлените бутилки се преработват още веднъж в домашен предмети.

Moware Designs да вземем за пример е компания, която създава невероятни осветителни тела и чаши точно от разнообразни отпадъци. Според притежателите ѝ отпадъците са табу в нашето общество и се смятат за нечистотия, само че истината е, че от тях могат да се изработят прелестни неща.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Moware Design (@mowaredesign) на Авг 13, 2019 в 10:52 PDT

Техните артикули се употребяват в хотели, заведения за хранене и разнообразни семейства към столицата, като компанията твърди, че има възходящ интерес на потребителите към артикули, направени точно от отпадъци от Еверест.
 Еверест, Ками Рита Шерпа и върхът през очите на индивида, който държи върха за най-вече изкачвания
Еверест през очите на индивида, който държи върха за най-вече изкачвания

Какво мисли Ками Рита Шерпа, който има 24 сполучливи покорявания на върха
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР